Το πρώτο δοκιμαστικό της πλατφόρμας δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σήμερα από τις εταιρίες που έχουν αναλάβει την εξωπραγματική για τη χώρα, διαδικασίας απόκτησης τηλεοπτικής άδειες.

Η σημερινή ημέρα γίνεται για να βεβαιωθούν οι αρμόδιοι ότι η διαδικασία θα είναι σωστή. Οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, η Singular Logic και η Business Exchanges, είναι απαραίτητο  να προβούν στην πρώτη πιλοτική δοκιμή, της τεχνικής διαδικασίας.

Η πιλοτική αυτή δοκιμή αποτελεί επί της ουσίας ένα τεστ εξομοίωσης της πραγματικής ηλεκτρονικής δημοπράτησης και φέρνει την ιστορική αυτή μέρα, ένα βήμα πιο κοντά.

Τα αποτελέσματα των τεστ,  θα δοθούν σήμερα ή το αργότερο την Πέμπτη, το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να είναι βέβαιο ότι όλα θα λειτουργήσουν ομαλά και το εγκεκριμένο σύστημα και να κάνουν τις τελικές τους παρατηρήσεις.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ενημέρωση του Υπουργείου προς τα κανάλια – υποψηφίους, στη συνέχεια η πρόσκληση για εκπαίδευση τους (γύρω στις 26/8) και τέλος η συμμετοχή τους στην τελική διαδικασία της δημοπρασίας (30 ή 31/8).

Την ημέρα της δημοπρασίας, θα μείνουν στο χώρο, χωρίς πρόσβαση  με εξωτερικούς φορείς, μόνο οι διαχειριστές της Singular Logic και Business Exchanges (συνολικά περίπου 18-20 άτομα) καθώς και οι υποψήφιοι για τις άδειες.

Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για όσο χρειαστεί. Εκτιμάται πως συνήθως αυτές οι διαδικασίες εκτείνονται από 12 έως 24 ώρες.