Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από την ημέρα που η Γιάννα Αγγελοπούλου έβαλε λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο, ανοίγοντας τον χορό της κρίσης στον χώρο των ΜΜΕ. Ακολούθησαν η Απογευματινή, το Veto, το ημερήσιο Βήμα,  οι Αποκαλύψεις. Και ακόμα, οι απολύσεις και οι ατομικές συμβάσεις, οι συμβασιούχοι παντός τύπου σε ΕΡΤ και Αθήνα 98,4. Για να λέω και της... στραβής το δίκαιο, η Γιάννα είχε καταφέρει να κάνει μια καλή κεντροδεξιά σοβαρή εφημερίδα- καλύτερα να πω ότι την είχαν κάνει οι δημοσιογράφοι, γιατί αν γινόταν κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν της (εφήμερης) εκδότριας, σαν την Espresso ένα πράμα θα έμοιαζε.
Η Γιάννα, μόλις αγόρασε την εφημερίδα, άρχισε να πετάει λεφτά (του Θόδωρου) δεξιά και αριστερά. Προφανώς πίστεψε ότι θα γινόταν η νέα Ελένη Βλάχου. Ότι θα αποκτούσε την αίγλη, τη δύναμη, την παρέμβαση και την αναγνώριση που είχε η εκδότρια της Καθημερινής. Μάταια...

Θα αποτολμήσω να πω ότι δεν έφταιγε η εφημερίδα της- χωρίς να συγκρίνω την Καθημερινή της Βλάχου με τον Ελεύθερο Τύπο της Γιάννας, αλλά ότι έφταιγε πρωτίστως η ίδια. Όλα πλέον δείχνουν ότι με τη ζωή και τον χαρακτήρα της, απωθούσε τους αναγνώστες.
 
Άλλη κλάση- μου έχουν αφηγηθεί ότι- ήταν η Βλάχου και άλλη- μου λένε ακόμη- η Γιάννα. Δεν έχει να κάνει με τις προκλητικές εμφανίσεις, την εμμονή στα κοσμικά events, τα πούρα μισό μέτρο και τις απίθανες ενδυματολογικές επιλογές. Έχει να κάνει κυρίως με την κουλτούρα και το μυαλό των γυναικών στις οποίες αναγκαστικά αναφερόμεθα.

Η Βλάχου, ήταν η Βλάχου. Και η Γιάννα είναι η Γιάννα. Η πρώτη έλεγε τη γνώμη της και την προσμετρούσαν οι Πρωθυπουργοί, η δεύτερη εκστόμιζε κάτι ακατάληπτες αμπελοφιλοσοφίες και... έπεφταν λιπόθυμοι τεταρτοκλασάτοι υφυπουργοί. Παρά τους συμβούλους επικοινωνίας που χρυσοπλήρωνε- το σημειώνω κι αυτό.

Δεν μπόρεσε λοιπόν να πάρει τη θέση που πίστευε ότι θα έπαιρνε στην  πολιτική ζωή του τόπου. Και δικαίως. Το «παιχνίδι» άρχισε να μην  έχει ενδιαφέρον, έπεσε και η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι μετοχές της UBS κλονίστηκαν και στο παλατάκι του Blue Land Center έπεσαν πλερέζες...

Για να μην προκληθεί η εντύπωση ότι αυτές οι αράδες γράφηκαν με κάποια δόση κακεντρέχειας, αναφέρω επί τροχάδην τις δραστηριότητες της Κυρίας- όπως αρέσκεται να την αποκαλούν, στα δύο χρόνια που πέρασαν:

Δημοσιεύθηκαν κάποιες φωτογραφίες της να κάνει θαλάσσιο σκι και γυμναστική, μια φωτό  με τον Γκοτιέ (με φόρεμα- της πήρε ο θεός το μυαλό), μια από ένα Πάσχα στο Πατριαρχείο, από την βάφτιση ενός καραβιού του συζύγου, και αρκετές από κοσμικές εμφανίσεις με κορυφαία στιγμή την παρουσία της στον γάμο του Ουίλιαμ με την Κέιτ, όπου εμφανίστηκε με καπέλο που θύμιζε... ταψί. Τώρα φαντάζομαι θα προετοιμάζεται για τον γάμο του Αλβέρτου του Μονακό.

Δυστυχώς για τον Τύπο, γιατί αυτή τα ήθελε και τα έπαθε, η γυναίκα που ήθελε να γίνει Ελένη Βλάχου, έγινε...κοσμική. Κάτι σαν την Χρυσάνθη Ραψομανίκη για παράδειγμα...Χριστίνα Αναστασίου