Από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στην Καλλιθέα οι εκπρόσωποι των καναλιών που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων - όπως τουλάχιστον είναι γνωστό μέχρι τώρα - τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ''πρόβα'', προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου.

Πάντως, σήμερα δεν θα είναι η μόνη πρόβα που θα γίνει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μια δεύτερη προσομοίωση θα γίνει και την Δευτέρα. 

Ωστόσο, η διαδικασία της προσομοίωσης ή όπως την ονομάζουν ''εκπαίδευση διαδικασίας δειξαγωγής δημοπρασίας'' δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, καθώς ακόμα οι εκπρόσωποι ενημερώνονται και διατυπώνουν τις απορίες τους για το πως θα γίνει ο διαγωνισμός. 

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα βρίσκονται μόνο οι εκπρόσωποι των καναλιών και αρμόδια στελέχη της ΓΓΕΕ, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Στις αίθουσες της γενικής γραμματείας που όταν ολοκληρωθεί η πρόβα θα σφραγιστούν για να ανοίξουν την Τρίτη το πρωί στις 9 πμ, έχουν πρόσβαση περίπου 100 άτομα. 

Κάθε υποψήφιος καναλάρχης από τους 9 που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα μπορούν να έχουν από μια πενταμελή επιτροπή. Νομικοί σύμβουλοι, οικονομικοί , συνεργάτες που θα μπορούν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία ζητηθεί.

Στην αίθουσα που θα βρίσκονται οι εννέα νυν και νέοι πιθανοί ιδιοκτήτες των 4 αδειών, όλα έχουν αλλάξει.

Μετά το τέλος της προσομοίωσης, έως και την Τρίτη που θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός το κτίριο θα παραμείνει κλειστό και θα φυλάσσεται.