Νωρίς το απόγευμα ολοκληρώθηκε τελικά η σημερινή παρουσίαση του ηλεκτρονικού συστήματος από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με τους εκπροσώπους των καναλιών να παίρνουν μια πρώτη γεύση από αυτό που θα επαναληφθεί τη Δευτέρα και θα πάρει την τελική του μορφή την Τρίτη, οπότε έχει οριστεί και ως μέρα του διαγωνισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, επί τρεις ώρες η Επιτροπή αρνιόταν πεισματικά να δηλώσει εάν το ηλεκτρονικό σύστημα δημοπράτησης είναι διεθνώς πιστοποιημένο, όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη.

Μάλιστα, στο ερώτημα όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων εάν το σύστημα είναι διεθνώς πιστοποιημένο τα μέλη της Επιτροπής απαντούσαν στερεότυπα «υποβάλετε γραπτώς το ερώτημα και θα απαντηθεί εν ευθέτω χρόνω».

Οι πληροφορίες του ΣΚΑΙ αναφέρουν ότι κάποιοι υποψήφιοι απείλησαν ακόμη και με αποχώρηση αν δεν έπαιρναν μια απάντηση και τελικά η Επιτροπή δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πιστοποιημένη αλλά το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι...

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα βρέθηκαν μόνο οι εκπρόσωποι των καναλιών και αρμόδια στελέχη της ΓΓΕΕ, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυστηρά.

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο θέμα που τέθηκε από τους εκπροσώπους είναι ότι ο διαγωνισμός σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μπορεί να διαρκέσει περισσότερες από 35 ώρες, διότι θα διεξαχθεί χωριστός διαγωνισμός για κάθε άδεια.

Όπως τόνισε ο ΣΚΑΙ, μέλη της επιτροπής παραδέχθηκαν ευθέως ότι η δημοπρασία μίας άδειας μπορεί να διαρκέσει 12 ώρες ή και περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πάνω από 50 ώρες.