current views are: 4

26 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση06:14

Ίσως και σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια – Ολοκληρώθηκαν οι ακροάσεις

Ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών σχετικά με τις προσωρινές διαταγές που ζητούν.

Δημοσίευση 06:14’
Πηγή: Eurokinissi

Ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών σχετικά με τις προσωρινές διαταγές που ζητούν.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικολάου Σακελλαρίου, η ακρόαση των δικηγόρων των επτά τηλεοπτικών σταθμών και των νομικών παραστατών του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή των υπουργείων Οικονομικών και Επικρατείας, σχετικά με τις προσωρινές διαταγές αναστολής του διαγωνισμού που ζητούν τα κανάλια.

Παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ ήταν ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ουρανία Νικολαράκου. Ακόμη στη συζήτηση παραστάθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριος Κρέτσος.

Δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣτΕ να αποφανθεί και εντός της ημέρας για το αν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινές διαταγές.

Ειδικότερα, με τις αιτήσεις τους, οι επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας κατά του άλλου καθώς και κατά του υπουργού Επικρατείας του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Με τις αιτήσεις τους ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω γενικού γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταθέσει μαζί με τα αιτήματα προσωρινών διαταγών και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Ωστόσο για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συζήτησής τους, αλλά ούτε έχει οριστεί και εισηγητής.

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του ηλεκτρονικού συστήματος από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με τους εκπροσώπους των καναλιών να παίρνουν μια πρώτη γεύση από αυτό που θα επαναληφθεί τη Δευτέρα και θα πάρει την τελική του μορφή την Τρίτη, οπότε έχει οριστεί και ως μέρα του διαγωνισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, επί τρεις ώρες η Επιτροπή αρνιόταν πεισματικά να δηλώσει εάν το ηλεκτρονικό σύστημα δημοπράτησης είναι διεθνώς πιστοποιημένο, όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη.