current views are: 7

30 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση10:56

Πώς και πότε θα δοθεί η πρώτη άδεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αγοράς εκ μέρους των 8 υποψηφίων για την πρώτη άδεια. Από τις 9 το πρωί ξεκίνησε μια διαδικασία που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί.

Δημοσίευση 10:56’

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αγοράς εκ μέρους των 8 υποψηφίων για την πρώτη άδεια. Από τις 9 το πρωί ξεκίνησε μια διαδικασία που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αγοράς εκ μέρους των 8 υποψηφίων για την πρώτη τηλεοπτική άδεια. Από τις 9 το πρωί ξεκίνησε μια διαδικασία που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί.

Ωστόσο βρισκόμαστε στην πρώτη φάση. Το τίμημα ξεκινά από τα 3.500.000 ευρώ και η επιτροπή των 5 επιστημόνων, βλέποντας τους φακέλους με τις προσφορές ανεβάζει το τίμημα κάθε φορά κατά 500.000 ευρώ. Από ένα ποσό και μετά, θα αρχίσουν να αποχωρούν οι ενδιαφερόμενοι και να σκέφτονται τις στρατηγικές τους κινήσεις για τη δεύτερη άδεια.  

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μείνουν στο τραπέζι δύο διεκδικητές από τους οκτώ. Τότε το «χτύπημα» μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους σε όποιο τίμημα εκείνοι νομίζουν, ότι θα αγοράσουν την πρώτη άδεια. Η διαδικασία θα επαναληφθεί 2 φορές για να αυξηθεί και αυτός που έχει δώσει τα πιο πολλά, θα κατοχυρώσει την πρώτη άδεια. 

Στη συνέχεια κατά την διαδικασία για την δημοπράτηση της δεύτερης άδειας, ο χαμένος του πρώτου γύρου, αν καταφέρει και είναι αυτός που θα επιτύχει και θα πάρει την δεύτερη άδεια δεν θα μπορεί να καταβάλει τίμημα χαμηλότερο του ποσού που είχε καταβάλει κατά την διεκδίκηση της πρώτης αδείας. 

Όπως δήλωσε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Λευτέρης Κρέτσος εκτιμάται ότι η πρώτη άδεια θα είναι και πιο χρονοβόρα ώστε να αντιληφθούν οι «παίχτες» και τις πιθανές κινήσεις τακτικής των αντιπάλων και δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν τις πρώτες βραδινές ώρες.  

Πιθανώς να έχουμε λευκό καπνό και για τις 4 άδειες σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής ακόμα και σε 72 ώρες από την 9η πρωινή της σημερινής μέρας.