Στραμμένα στη Γενική Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είναι σήμερα όλα τα φώτα, καθώς από τις 9 το πρωί διεξάγεται ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύ χρονοβόρα, με τα αποτελέσματα να γίνονται γνωστά, το πρωί της Πέμπτης.

Από νωρίς το πρωί, οι διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών άρχισαν σταδιακά να καταφθάνουν στο κτίριο, όπου πραγματοποιείται η ηλεκτρονική δημοπρασία, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία), ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA). Υπενθυμίζεται ότι χθες τέθηκε εκτός διαγωνισμού ο ιδιοκτήτης του «Ε» Φίλιππος Βρυώνης, καθώς δεν πληρούσε τις απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις.

Λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας, στο κτίριο της ΓΓΕΕ έφτασαν και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της ΓΓΕΕ Λευτέρη Κρέτσο, τονίζοντας οτι για την διαδικασία θα υπάρξει ανόθευτη ενημέρωση

Το χρονικό των αφίξεων

Πρώτος από τα κανάλια πέρασε ο εκπρόσωπος του STAR Κάρολος Αλκαλάι.

Στη συνέχεια μπήκαν στο κτίριο οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1. Μαζί τους δεν ήταν εξ αρχής οι κ.κ. Θοδωρής Κυριακού και Στρατής Λιαρέλλης, καθώς έφτασαν μία ώρα αργότερα. Ο κ. Λιαρέλλης μάλιστα είχε αρκετές τσάντες μαζί του και ένα ειδικό στρώμα ύπνου.

Τρίτος κατά σειρά μπήκε ο υιός του κ. Καλογρίτσα, Βλαδίμηρος, με εκπροσώπους της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.).

Τέταρτος προσήλθε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.
Αμέσως μετά, μπήκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, ενώ σειρά είχε ο διευθύνων σύμβουλος του ALPHA, Δημήτρης Φουρλεμάδης.

Προτελευταίος μπήκε στη ΓΓΕΕ ο Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA.

Ο κύκλος των αφίξεων ολοκληρώθηκε με την άφιξη του Πάνου Κυριακόπουλου της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κτίριο της ΓΓΕΕ θυμίζει «φρούριο», καθώς όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από με  κορδέλες και στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμή.