Ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης της πρώτης τηλεοπτικής άδειας αργά το απόγευμα της Δευτέρας και η οποία ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 9:00 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημοπράτηση της δεύτερης άδειας και είναι άγνωστο το πόση ώρα θα διαρκέσει. Σε αυτή τη διαδικασία, θα μπορεί να συμμετάσχει και ο χαμένος του πρώτου γύρου που δεν επικράτησε στην πλειοδοτική διαδικασία.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρουν πως η διαδικασία δημοπράτησης εξελίσσεται ομαλά και διέψευσαν πληροφορίες για τον κάτοχο της πρώτης άδειας. Σε αυτό το πλαίσιο τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA). 

Να υπενθυμίσουμε μερικά στοιχεία, κυρίως πως η τιμή εκκίνησης είναι τα 3.500.000 εκατ. ευρώ και τα χτυπήματα μπορούν να ανεβαίνουν από 500.000 ευρώ σε κάθε γύρο ώσπου να μείνουν δύο διεκδικητές. Όποιος δώσει μεγαλύτερη προσφορά σε διαδικασία που θα επαναληφθεί 2 φορές, έχει κερδίσει την πρώτη άδεια. Σε διαλείμματα που θα κανονιστούν για όλους τα ίδια ο καθένας έχει στη διάθεση του χυμούς, τονωτικά, μπύρες ,σνακ αλλά και κανονικά γεύματα. 

Νωρίτερα, εξήλθε των γραφείων της ΓΓΕΕ ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής, το οποίο το πρωί είχε μεταφέρει μέλος του διαγωνισμού, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για το όνομά του ή αν το άτομο θα αντικατασταθεί.

Νωρίς το πρωί, τα γραφεία της ΓΓΕΕ επισκέφθηκε ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, συνοδευόμενος από τον γγ Επικοινωνίας Λ. Κρέτσο, οι οποίοι ενημερώθηκαν από ταξίαρχο της ΕΛΑΣ για τη διαδικασία και τα μέτρα ασφαλείας.