Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να διενεργήσει το ΕΣΡ τον διαγωνισμό για τα περιφερειακά κανάλια δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ειδικότερα, και απαντώντας σε ερώτηση εάν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά το πότε μπορεί να διενεργηθεί ο διαγωνισμός, ο κ. Κρέτσος επεσήμανε:

Χρειαζόμαστε μία τροποποίηση, έναν νέο χάρτη συχνοτήτων προκειμένου να μπορούμε να καθορίσουμε και ποιος θα είναι ο αριθμός. Αυτός ο διαγωνισμός, ο επόμενος διαγωνισμός, πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ. Να συζητήσουμε τι ΕΣΡ εννοούμε, πόσο δυνατό θέλουμε να το έχουμε, διότι δεν είναι μόνο τα στελέχη που θα μπουν στο Δ.Σ. Πρέπει να το ενδυναμώσουμε και με στελεχιακό δυναμικό σε ευρύτερα μέσα στο οργανόγραμμα της αρχής.

Ως προς τις θεματικές άδειες, επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό δημοπράτησης το αμέσως προσεχές διάστημα. «Είπα στην ΕΡΤ ότι η συζήτηση για τα θεματικά κανάλια, κατά την προσωπική μου άποψη είναι άκαιρη. Το ίδιο είπε και η κα. Γεροβασίλη. Θεωρούμε ότι το θέμα των περιφερειακών καναλιών είναι πολύ σημαντικό διότι όλο αυτό το οικοσύστημα των περιφερειακών μέσων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υποφέρει από μη πρόσβαση στη διαφήμιση και πραγματικά αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα κυρίως για την πολυφωνία και τον πλουραλισμό» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν αλλάξουν οι οικονομικές συνθήκες μπορεί να δοθεί και άλλη άδεια ο κ. Κρέτσος απάντησε: «Βεβαίως, αλλά έχουμε ήδη δεσμευτεί και θα πρέπει να υπάρχουν πολύ απτά χαρακτηριστικά παραδείγματα για τη διαφημιστική αγορά».