Με mail, ανακοίνωση αλλά και βιντεάκια τα τρία κανάλια που δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια χθες βράδυ, είτε λόγω απόρριψης, όπως το STAR και ο ALPHA, είτε λόγω αδυναμίας να μπουν στον διαγωνισμό, όπως το Mega, αντέδρασαν ταχύτατα στα αποτελέσματα του διαγωνισμού που τους ήθελαν εκτός ''νυμφώνος''. 

Κοντομηνάς: Ενωμένοι όπως πάντα, συνεχίζουμε

Πρώτος, σήμερα το πρωί ο ALPHA, με εταιρικό mail που εστάλη στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία όλων των εργαζομένων, ο πρόεδρος του σταθμού Δημήτρης Κοντομηνάς τόνισε ότι ''ενωμένοι όπως πάντα, συνεχίζουμε''. 

«Ο Όμιλος Alpha, με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του, έχει κατακτήσει την κορυφή δίνοντας πάντα πολλές και σκληρές μάχες.Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τώρα σε πείσμα όσων θα ήθελαν να δουν τον πρώτο σε τηλεθεάσεις, αξιοπιστία και εγκυρότητα σταθμό να κλείνει» σημειώνει ο κ. Κοντομηνάς και συνεχίζει:

Ο Alpha είναι οικονομικά ο πιο υγιής και διάφανος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας και η πορεία του δεν τελειώνει εδώ. Τα όπλα στην φαρέτρα του είναι πολλά και η δικαίωση θα έρθει σύντομα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, θερμά, για τα μηνύματα αγάπης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Ενωμένοι, όπως πάντα, συνεχίζουμε.

Η ανακοίνωση του STAR: Συνεχίζουμε, έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική εμπιστοσύνη

Ελάχιστες ώρες μετά την δημοσίευση του αποτελέσματος της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, ο οποίος βρέθηκε ανάμεσα σε αυτούς που δεν έλαβαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, διατυπώνει με ανακοίνωσή του ότι συνεχίζει τη λειτουργία του, εξαντλώντας κάθε νόμιμη οδό και έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR αποτελεί μια υγιή Ελληνική επιχείρηση, που λειτουργεί αδιαλείπτως, με νόμιμη άδεια, η οποία ανανεώνεται  συνεχώς από το 1993. 

Στα χρόνια λειτουργίας του STAR, η Νέα Τηλεόραση έχει συνεισφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο: 

17.659.309 εκατομμύρια ευρώ  για δικαίωμα χρήσης Συχνοτήτων. 

 156.458.490 εκατομμύρια ευρώ για Ειδικό Φόρο Τηλεόρασης. 

118.875.376 εκατομμύρια ευρώ για ΦΠΑ. 

 87.864.752 εκατομμύρια Ευρώ για άλλους φόρους και Τέλη. 

306.117.651 εκατομμύρια ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία. 

Πέρα από την απόλυτη συνέπεια προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα τραπεζικά ιδρύματα, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενούς του, το STAR επενδύει συνεχώς, όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε τεχνολογικό εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες, όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό, διατηρώντας ποιοτικές θέσεις εργασίας. Μάλιστα,  τα τελευταία  έξι  χρόνια,  εν μέσω εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι μέτοχοι του STAR στήριξαν την λειτουργία της επιχείρησης, με ποσό ύψους 85 εκατομμυρίων  ευρώ. 

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες προκηρύχθηκε στη βάση μιας αμφιλεγόμενης και ελλιπούς μελέτης, που αυθαίρετα περιόριζε τις προς διάθεση άδειες, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς διαβούλευση. Επιπλέον, διεξήχθη σε ένα πλαίσιο τουλάχιστον ασαφές και ιδιότυπο. Για τη συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία, δεν ελήφθησαν υπόψη σημαντικές παράμετροι, όπως η συνεπής νόμιμη λειτουργία, το υφιστάμενο προσωπικό, η ιστορία και η διαδρομή, η τεχνολογική επάρκεια αλλά και οι επενδύσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Μοναδικό κριτήριο αποτέλεσε η πλειοδοσία ανάμεσα σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, που για να συμμετέχουν στη διαδικασία πιστοποιηθήκαν (καταθέτοντας  φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα) και έλαβαν σχετική έγκριση από το ελληνικό δημόσιο και σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, που έπρεπε να είναι συνεπείς απλώς και μόνο στην καταβολή μίας εγγυητικής επιστολής. 

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε  προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας  και θα εξαντλήσουμε   κάθε νομική οδό στην Ελλάδα και τους Ευρωπαϊκούς  Θεσμούς,  προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας. 

Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το γράμμα του νόμου και κάθε τυπική, νόμιμη διαδικασία και παραμένουμε εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων. 
Το STAR συνεχίζει τη λειτουργία του, έχοντας διανύσει μια διαδρομή 23 ετών, με συνέπεια στο αρχικό όραμα δημιουργίας του, να αποτελέσει μια ηγετική επιχείρηση στην ελληνική αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σεβόμενη πάντοτε τους θεσμούς, τους κανόνες και την επιχειρηματική ηθική.

Τα σποτάκια του Mega: Μαύρο σε κανένα κανάλι

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα σποτάκια ετοίμασε το Mega, λίγες ώρες μόνο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Χρησιμοποιώντας στιγμιότυπα από δελτία ειδήσεων, αλλά και αγαπημένες σειρές, το κανάλι υποδήλωσε την αντίθεσή του στο ''μαύρο''.