current views are: 5

5 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:07

Εκπρόσωποι καναλιών: Να πληρώσουμε την πρώτη δόση μετά την απόφαση του ΣτΕ

Σε εξέλιξη οι συναντήσεις του υπουργού Επικρατείας με τους εκπροσώπους των τεσσάρων επιχειρηματιών που “κέρδισαν” στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Προηγήθηκε η συνάντησή τους με τον γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Δημοσίευση 12:07’

Σε εξέλιξη οι συναντήσεις του υπουργού Επικρατείας με τους εκπροσώπους των τεσσάρων επιχειρηματιών που “κέρδισαν” στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Προηγήθηκε η συνάντησή τους με τον γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Διαδοχικές κατ’ιδίαν συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των προσωρινών υπερθεματιστών έχει εδώ και ώρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στον απόηχο της διαδικασίας δημοπράτησης των νέων τηλεοπτικών συχνοτήτων. Ήδη ο υπουργός συναντήθηκε με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, αυτήν την ώρα συναντάται με τον κ. Καλογρίτσα και στη συνεχεία θα συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη του ANT1, Θοδωρή Κυριακού, και του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παππάς αφού τους συνεχάρη, επισήμανε ότι εκκρεμεί ο έλεγχος του πόθεν έσχες, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που τους αναλογεί για την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Νωρίτερα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων επιχειρηματιών που “κέρδισαν” στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες συναντήθηκαν με τον γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, όπου και συζήτησαν διαδικαστικά θέματα για την επόμενη ημέρα του υπό διαμόρφωση νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος, αναμένεται έως την ερχόμενη Παρασκευή η ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες των επιχειρηματιών, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί επισήμως ο πίνακας με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από Γενικό Γραμματέα να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο συνεδριάζει στις 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξετάσει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, το αίτημα των τεσσάρων πλειοδοτών για τις άδειες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνει δεκτό και θα τους ζητηθεί να καταβληθεί η πρώτη δόση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην προκήρυξη, δηλαδή εντός δεκαπενθημέρου. 

Τέλος, προβληματισμός εκφράστηκε από τους περισσότερους εκπροσώπους για την πλατφόρμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στο θέμα διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται ένας κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το εξώδικο του Alpha κατά του Ιβάν Σαββίδη, τόνισαν πως η αγωγή δεν στέκει καθώς η διαδικασία που ακολούθησε ο  Ιβάν Σαββίδης ήταν καθόλα νόμιμη, αφού προϋπήρχε το χτύπημα των 61 εκατ. ευρώ και έπειτα απλά έκανε μηδενικές προσφορές.

Θα ακολουθήσει συνάντηση των εκπροσώπων των καναλαρχών με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.