Ξεκίνησε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τους τέσσερις καναλάρχες -αφού από κάποιον από αυτούς τέθηκε θέμα να μην συναντηθεί με ανταγωνιστή του σύμφωνα με πληροφορίες.

Πρώτος στη λίστα των συναντήσεων ήταν ο Β. Μαρινάκης και στη συνέχεια ο Ι. -Βλ. Καλογρίτσας, ο Θ. Κυριακού και ο Γ. Αλαφούζος.

Στις συναντήσεις του ο υπουργός Επικρατείας, μετά τα συγχαρητήρια, θέτει δύο θέματα κατά πληροφορίες:

  • Αφενός υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί ο αυστηρότερος έλεγχος πόθεν έσχες όσων πλειοδότησαν στο διαγωνισμό.
  • Αφετέρου υπογραμμίζει τη μεγάλη ευθύνη που έχουν στο εξής για ποιοτικό τηλεοπτικό προϊόν, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Προηγήθηκαν οι συναντήσεις του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου με τους υποψήφιους καναλάρχες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος, αναμένεται έως την ερχόμενη Παρασκευή η ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες των επιχειρηματιών, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί επισήμως ο πίνακας με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από Γενικό Γραμματέα να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο συνεδριάζει στις 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξετάσει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, το αίτημα των τεσσάρων πλειοδοτών για τις άδειες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνει δεκτό και θα τους ζητηθεί να καταβληθεί η πρώτη δόση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην προκήρυξη, δηλαδή εντός δεκαπενθημέρου. 

Τέλος, προβληματισμός εκφράστηκε από τους περισσότερους εκπροσώπους για την πλατφόρμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στο θέμα διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται ένας κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.