Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Βέλιο θα πουν σήμερα στις 3 το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι. Η κηδεία θα γίνει στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του νεκροταφείου.

Ο 63χρονος δημοσιογράφος είχε διαγνωσθεί με καρκίνο και πριν από μερικούς μήνες είχε ανακοινώσει δημόσια την απόφασή του να μεταβεί στη Ζυρίχη προκειμένου να υποβληθεί σε ευθανασία καθώς η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη. 

Ο ίδιος υπερασπίστηκε με σθένος μέχρι τέλους, το δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος στο να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ζήσει, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να πεθάνει. Μάλιστα στο δοκίμιό του, ένα κείμενο 64 σελίδων, πάνω στα μεγάλα θέματα της ζωής και του θανάτου, αφηγείται μεταξύ άλλων την προσωπική του ιστορία και κάνει έναν πολύ σύντομο και περιεκτικό απολογισμό ζωής, ενώ κάνει αναφορά και στα θρησκευτικά, κοινωνικά και ιατρικά ταμπού που κάνουν την ευθανασία μια τόσο περίπλοκη υπόθεση.

Τελικά ο Αλέξανδρος Βέλιος κατέφυγε στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας και έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του στο Γέρακα.