Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού Mega καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες.

Η απόφαση για επίσχεση εργασίας ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία σε σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι παρουσία του εργατολόγου Γιάννη Καρούζου ο οποίος τους ενημέρωσε για τις δυνατότητες που έχουν προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Χθες με νέα τους ανακοίνωση προς τους ιδιοκτήτες του σταθμού, που εδώ και μήνες αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς και συμφώνησαν τελικά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και εντέλει δεν εξασφάλισαν άδεια στο νέο τηλεοπτικό χάρτη, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά ότι είναι άνθρωποι και όχι λογιστικά νούμερα.

«Κύριε Βαρδινογιάννη, Κύριε Μπόμπολα, Κύριε Ψυχάρη, ειλικρινά λυπούμαστε που είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας υπενθυμίσουμε ότι έχετε “ξεχάσει” 500 οικογένειες στην επιχείρησή σας, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, απλήρωτους εδώ και πέντε μήνες.

Θα θέλαμε επίσης να σας θυμίσουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι σας συνεχίζουμε με επαγγελματισμό και σοβαρότητα να στεκόμαστε δίπλα στην επιχείρησή σας.

Τα επιχειρηματικά σας σχέδια για το MEGA και για την εξέλιξή του μπορεί να είναι κάτι που αφορά μόνο εσάς. Όμως είστε υποχρεωμένοι να θυμάστε ότι τους εργαζόμενους, οι επιχειρηματίες και οι εργοδότες τους πληρώνουν έστω και αν έχουν αποφασίσει να τερματίσουν τη λειτουργία μίας επιχείρησης. Ειδικά όταν πρόκειται για τρεις από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, με πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Δε ζητάμε ελεημοσύνη. Σας καλούμε να αναλογιστείτε ότι είμαστε άνθρωποι και όχι απλά λογιστικά νούμερα. Θρηνούμε ήδη την απώλεια δύο συναδέλφων μας.
Η δική σας αδιαφορία και ολιγωρία σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οδήγησε στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών μισθοδοσίας από τις τράπεζες», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην τελευταία τους ανακοίνωση.

Λίγες μέρες νωρίτερα, με άλλη επιστολή τους, είχαν απευθύνει έκκληση στους μετόχους του καναλιού, αλλά και προς την κυβέρνηση και τις τράπεζεςνα βρεθεί λύση ώστε να εξασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις τους.

Στο μεταξύ, η μητρική εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. έστειλε επιστολή στην Alpha Bank με την οποία καταγγέλλει «καταχρηστικές ενέργειες» της τράπεζας εις βάρους του «Μεγάλου καναλιού» καθώς έγινε γνωστή η δέσμευση του ποσού των 30 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. υποστηρίζει μέσω εκτενούς επιστολής του στην εν λόγω τράπεζα ότι η εταιρεία ωθείται στην πλήρη απαξίωση και διάλυση της ενώ το προσωπικό της οδεύει στην ανεργία. Επιπλέον απηύθυνε έκκληση, προκειμένου να αποδεσμευτούν τα ποσά που είναι απαραίτητα για την εξόφληση του συνόλου των οφειλόμενων έως σήμερα μισθών και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ.

 

TAGS