«Ο Alpha θα δει το καταγραφέν υλικό από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, αλλά δεν θα το πάρει», δήλωσε ο Πάνος Λαζαράτος, νομικός εκπρόσωπος του σταθμού.

Σε δηλώσεις του έξω από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο κ. Λαζαράτος ανέφερε πως υπήρξε ανάκληση από την πλευρά του Δημοσίου της προσωρινής διαταγής της εισαγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισαγγελέας Πρωτοδικών έδωσε εντολή να παραδοθεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών στον Alpha.

«Ο Alpha θα μπορέσει να δει το υλικό, αλλά δεν θα μπορέσει να το παραλάβει, προκειμένου η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να διαχωρίσει τα προσωπικά δεδομένα», διευκρίσε ο κ. Λαζαράτος.

Όπως σημείωσε, «δεν ξέρουμε πότε θα το δούμε και πόσο χρόνο θα χρειαστεί να ελεγχθεί το υλικό».

Η εντολή της εισαγγελέως

Με νεότερη εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως, ανακαλείται η άδεια χορήγησης αντιγράφων, από τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλλη, ανακάλεσε, έπειτα από αίτημα του ελληνικού Δημοσίου, την εντολή που είχε εκδόσει χθες για τη χορήγηση στον ALPHA των βίντεο από τη ΓΓΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκληση της χθεσινής απόφαση θα ισχύει έως ότου να αποφανθεί για το επίμαχο υλικό, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Με την εισαγγελική εντολή ζητείται να μην καταστραφεί το επίμαχο υλικό.