Επίμαχο ή όχι το υλικό από τη δημοπρασία των αδειών; 

Μεγάλος θόρυβος ξεσηκώθηκε με το αίτημα του Alpha να δει όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας αδειών στην ΓΓΕΕ. Πρώτα δόθηκε εντολή από την εισαγγελία Πρωτοδικών να δοθεί το υλικό, ακολούθως ανακλήθηκε η εντολή και τώρα είμαστε στη φάση όπου το κανάλι δρομολογεί μια μέση λύση: Να δει δηλαδή τις εικόνες, χωρίς να πάρει στην κατοχή του αυτά που κατέγραψαν οι κάμερες.  

Ποιο είναι ωστόσο αυτό το επίμαχο υλικό και τι μπορεί να περιμένει κανείς από τη θέασή του; Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπήρχαν κάμερες μέσα στα δωμάτια όπου είχαν κλειστεί οι αντιπροσωπείες των καναλιών. Ό,τι ειπώθηκε εκεί λοιπόν, ούτε το ξέρει κανείς ούτε πρόκειται να το μάθει. Το υλικό αφορά σε κάμερες (περί τις είκοσι ο αριθμός τους) που «περιπολούσαν» τους διαδρόμους ακριβώς έξω από τα επίμαχα δωμάτια. 

Οι κάμερες αυτές κατέγραφαν αν και πότε άνοιγαν οι πόρτες των δωματίων, είτε γιατί σκάγανε οι παριστάμενοι, είτε γιατί τους έπιανε μια σχετική κλειστοφοβία, είτε γιατί έτσι τους κάπνισε τέλος πάντων. Όταν άνοιγε όμως μία πόρτα δωματίου, έπειτα από σχετικό αίτημα, άνοιγαν όλες μαζί οι πόρτες και των υπολοίπων. Άρα ήταν λίγο δύσκολο να σημειωθεί οποιαδήποτε λαθροχειρία. 

Δεύτερο σημείο είναι ότι στην κεντρική αίθουσα της δημοπρασίας υπήρχε γιγαντοοθόνη ογδοντάρα που έδειχνε σε «πραγματικό χρόνο» όλα όσα κατέγραφαν οι κάμερες ασφαλείας. Με χαρτάκια post it μάλιστα, που αντιστοιχούσαν σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο, για να ξέρει ο καθένας ακριβώς ποια κάμερα δείχνει ποιόν. Ως γνωστόν, στην κεντρική αίθουσα φιλοξενούνταν εκπρόσωποι των καναλιών, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή είχαν εποπτεία του υλικού.  Άρα μάλλον θα ξέρανε άμα βγήκε κανά χεράκι από καμιά πόρτα και  μεταβίβασε κανά χαρτάκι. Εκτός κι αν είχαν όλη την ώρα το νου τους στο ντελίβερι…