Μηνυτήρια αναφορά κατά του Ιβάν Σαββίδη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου κατέθεσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA κατηγορώντας τον εκπρόσωπο της εταιρείας DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και απατηλή πρόκληση βλάβη ξένης περιουσίας.

Στην αναφορά του τηλεοπτικού σταθμού γίνεται επίκληση δηλώσεων του κ. Σαββίδη αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, όπου φαίνεται να υποστηρίζει πως κατά την τελική φάση του διαγωνισμού «μπήκε» με μηδενική προσφορά, με μοναδικό στόχο, όπως αναφέρει, τις υψηλότερες τιμές.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η «ομολογημένη συμπεριφορά» του κ. Σαββίδη συνιστά παραβίαση του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού που καταδεικνύει πως αποκλειστικός στόχος του ήταν η αύξηση των τιμημάτων υπέρ του Δημοσίου μέσω ψευδών και παραπλανητικών προσφορών.

Κατά τη μηνυτήρια αναφορά, η τακτική του κ. Σαββίδη συνιστά τη διάπραξη του αδικήματος της απάτης με σκοπό να εξασφαλίσει στο Δημόσιο παράνομο περιουσιακό όφελος μέσω της νόθευσης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Στον κ. Σαββίδη αποδίδεται, επίσης από τον Alpha, η διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης περιουσιακής βλάβης σε βάρος των υπολοίπων συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, ενώ του καταλογίζεται πως με τις δηλώσεις του «εγκωμίασε, δημόσια, έγκλημα που διαπράχθηκε θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη», αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο σταθμός, με την αναφορά την οποία κατέθεσαν σήμερα οι νομικοί του εκπρόσωποι στην Εισαγγελία  Πρωτοδικών στρέφεται και κατά κάθε άλλου υπευθύνου στην υπόθεση.

Στο μεταξύ η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλλη, ανακάλεσε, έπειτα από αίτημα του ελληνικού Δημοσίου, την εντολή που είχε εκδώσει χθες για τη χορήγηση στον ALPHA των βίντεο από τη ΓΓΕΕ.

«Ο Alpha θα δει το καταγραφέν υλικό από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, αλλά δεν θα το πάρει», δήλωσε ο Πάνος Λαζαράτος, νομικός εκπρόσωπος του σταθμού, έξω από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Όπως σημείωσε, «δεν ξέρουμε πότε θα το δούμε και πόσο χρόνο θα χρειαστεί να ελεγχθεί το υλικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκληση της χθεσινής απόφασης θα ισχύει έως ότου αποφανθεί για το επίμαχο υλικό η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.