Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους πιάνει τους παρουσιαστές και αντί να κάνουν  αυτό που γνωρίζουν, μπλέκουν σε ατραπούς που δεν γνωρίζουν. Έπεσε σήμερα το μάτι μου-τυχαία, σε άρθρο της συμπαθούς Σίας Κοσιώνη στο aixmi.gr, υπό τον τίτλο «Ο Βενιζέλος θα απογειωθεί ή θα ταφεί πολιτικά».
Τι υπογραμμίζει η παρουσιάστρια; Ότι «ο κύριος Βενιζέλος έχει μπει στο νέο του ρόλο με το δεξί».
Επί της ουσίας, πρόκειται περί ελεγείας θριαμβικής, με έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Σαν αυτές που έγραψαν ο Σόλων και ο Θέογνις ο Μεγαρεύς- καμία σχέση...
Δίνει μεγάλη σημασία η συγγραφεύς « στον τρόπο με τον οποίο ο νέος ένοικος της οδού Νίκης επανεισήγαγε τη συζήτηση γύρω από το οικονομικό πρόβλημα της χώρας» και στο ρητορικό ερώτημα «Θα αλλάξει κάτι αν αλλάξει το ύφος του υπουργού Οικονομικών;», απαντά:
«Κατά τη γνώμη μου, ναι. Δεν τρέφω καμία αυταπάτη ότι τα μέτρα που έρχονται θα είναι σκληρά και τα περιθώρια για ελαφρύνσεις και βελτιώσεις είναι ανύπαρκτα. Να μην πω και το αντίθετο. Η κρίση, όμως, που ζει η Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κατά βάση πολιτική και, πλέον, κοινωνική. Ως εκ τούτου η απάντηση δεν μπορεί να έχει μόνο οικονομικά χαρακτηριστικά. Χρειάζεται, ταυτόχρονα, και σοβαρή πολιτική διαχείριση. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν μπήκε σε αυτή τη διαδικασία. Ή την εγκατέλειψε πολύ γρήγορα. Ή όταν αποφάσισε να το κάνει ήταν ήδη πολύ αργά για τον ίδιο. Ίσως, πάλι, έπρεπε κάποιοι άλλοι να την έχουν αναλάβει για λογαριασμό του».
Σία, άστο... Ασχολήσου με κάτι που ξέρεις να κάνεις καλύτερα... Με συμπάθεια το λέω.

ΧΡ.ΑΝ