Στις επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε δύο στοιχεία:

Η επιμονή που δείχνει η κυβέρνηση να στοχοποιεί πρόσωπα ή κοινωνικές ομάδες ως φανταστικούς ή πραγματικούς εχθρούς σε μία λογική να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα πραγματικά της προβλήματα.

Και το άλλο ζήτημα, είναι αυτό που συμβαίνει τώρα με τον κ. Πολάκη. Ο κ. Πολάκης είναι ένας αναλώσιμος υπουργός – δεκάδες υπάρχουν σε όλες τις κυβερνήσεις – για τον οποίο θα μπορούσε να πει κανείς δύο τρία πράγματα σε σχέση με το τι κάνει στο υπουργείο. Γιατί θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο εν λόγω αναλώνεται στο Facebook  και να μην ασχολείται με τα ζητήματα του υπουργεία του. Αυτό όμως είναι άλλο ζήτημα. Εδώ όμως συμβαίνει το εξής: Ο άνθρωπος αυτός καλείται να κάνει τη βρώμικη δουλειά, στη λογική του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Από τη στιγμή που η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν βγαίνει να αποκηρύξει τη δήλωση αυτή για τα μάτια του κόσμου, δεν μπορεί να προστατέψει τους δημοσιογράφους. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται να την ανάγκη να του τραβήξει το αυτί. Από τη στιγμή που δεν τοποθετείται κανένας υπουργός. Από τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, ο υπεύθυνος είναι ο κ. Τσίπρας. Αυτός τον διόρισε, αυτός τον στηρίζει. Δεν υπάρχει κανένας κ. Πολάκης, αλλά ο κ. Τσίπρας. Αυτός είναι ο κύριος και αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτό το φαινόμενο.