Οι περίεργες κινήσεις δύο ατόμων στο λόμπι του ξενοδοχείου Westin Grand Central, όπου διαμένει η ελληνική αποστολή στη Νέα Υόρκη, και εν συνεχεία στο αντικριστό Aroma Espresso καφέ ήταν που προκάλεσαν την περιέργεια της ασφάλειας του πρωθυπουργού. 

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αμερικανική αστυνομία, (η παρουσία της οποίας είναι ακόμη πιο έντονη, τις μέρες αυτές, στην αμερικανική μεγαλούπολη, λόγω της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ). Ο πρώτος φορούσε γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα και μπλε καπέλο, ενώ ο δεύτερος με γυαλιά ηλίου και αυτός, αλλά με καφέ περούκα και πράσινο καπέλο. Τα δύο άτομα συνελήφθησαν και, μόνο τότε, αποκαλύφθηκε ότι οι δύο μεταμφιεσμένοι άντρες ήταν Έλληνες δημοσιογράφοι! 

Στην αρχή φέρονται να δήλωσαν ότι είναι μέλη της ελληνικής αποστολής, κάτι που γρήγορα διαψεύσθηκε από το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα της κυβερνητικής αποστολής.

Ακούγεται πως ήθελαν να βιντεοσκοπήσουν κρυφά τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά (η υπόλοιπη αντιπροσωπεία θα φθάσει αργότερα στις ΗΠΑ), χωρίς ενδεχομένως να μπορούν να εξηγήσουν ούτε και αυτοί τι ενδιαφέρον θα είχε ένα (κρυφό) πλάνο του υπουργού στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Εκτός, από τα.. μασκαρέματα, οι δύο δημοσιογράφοι θα πρέπει να εξηγήσουν και κάτι ακόμη που βρέθηκε στις τσέπες του ενός: μια απόδειξη από το ξενοδοχείο, αξίας 15 δολαρίων, που είχαν χρεώσει όμως στον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργού Επικρατείας, Γιώργο Χριστοφορίδη. Ενώ ένα ερώτημα που απασχολεί το περιβάλλον του Ν. Παππά, είναι αν θα επεδίωκαν να κάνουν υψηλές χρεώσεις σε αυτόν ή/ και το συνεργάτη του. Εκ των υστέρων εξάλλου, κάποιος από τους Έλληνες αστυνομικούς θυμήθηκε ότι είχε δει κάποια προηγούμενη μέρα τα δύο αυτά άτομα να παρακολουθούν την ελληνική αποστολή. 

Αστειότητες το χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Σουλτογιάννης

Με μια ανάρτηση στο Facebook και με ένα retweet σχολιάζουν οι δυο έλληνες δημοσιογράφοι την είδηση της σύλληψης τους στη Νέα Υόρκη. 

Ο δημοσιογραφος του Star γράφει στο Facebook:

"Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλα και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του Υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Εκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπώ στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο Τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούντε μεταμφίέση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!!...". Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με...᾽λευκή ατζέντα᾽...προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!"

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος του Alpha Θάνος Δημάδης απάντησε με ένα tweet. 

 

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, δήλωσε από την πλευρά του: 

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία.

Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».