'Αμεση ήταν η αντίδραση των καναλιών ALPHA και STAR μετά το συμβάν με τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη στη Νέα Υόρκη, καθώς με ανακοινώσεις τους, τους θέτουν εκτός υπηρεσίας -μέχρι νεωτέρας. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δημοσιογράφοι ''συνελήφθησαν'' από την αμερικανική αστυνομία μεταμφιεσμένοι με γυαλιά και περούκες να παρακολουθούν την αποστολή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Νέα Υόρκη.

Η ανακοίνωση του ALPHA για τον Θάνο Δημάδη αναφέρει τα εξής:

O Alpha, σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει. 

Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του.

Την ίδια στιγμή και το Star, μέσω της ιστοσελίδας star.gr ανακοινώνει την διακοπή της συνεργασίας με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη μέχρι να διερευνηθεί, όπως λέει, πλήρως το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους και τον υπουργό Επικρατείας στη Νέα Υόρκη.

Την πρόθεση του σταθμού, εξάλλου, είχε ανακοινώσει και το πρωί η Πόπη Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Live U».

Το χρονικό της υπόθεσης 

Συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο, όταν οι περίεργες κινήσεις δύο ατόμων στο λόμπι του ξενοδοχείου Westin Grand Central, όπου διαμένει η ελληνική αποστολή στη Νέα Υόρκη, και εν συνεχεία στο απέναντι Aroma Espresso καφέ ήταν που προκάλεσαν την περιέργεια της ασφάλειας του πρωθυπουργού. 

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αμερικανική αστυνομία, (η παρουσία της οποίας είναι ακόμη πιο έντονη, τις μέρες αυτές, στην αμερικανική μεγαλούπολη, λόγω της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ), οι οποία, κατ' άλλους ''συνέλαβε'' τους δύο δημοσιογράφους, ενώ κατά τους ίδιους τους προσήγαγε απλώς για εξακρίβωση στοιχείων και τους άφησε ελεύθερους.

'Οπως έγινε γνωστό, ο Δημάδης φορούσε γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα και μπλε καπέλο, ενώ ο Σουλτογιάννης με γυαλιά ηλίου και αυτός, αλλά με καφέ περούκα και πράσινο καπέλο. 

Τα δύο άτομα εντόπισε η Αμερικανική αστυνομία και, μόνο τότε, αποκαλύφθηκε ότι ήταν Έλληνες δημοσιογράφοι. 

Στην αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν ότι είναι μέλη της ελληνικής αποστολής, κάτι που γρήγορα διαψεύσθηκε από το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα της κυβερνητικής αποστολής.

Η ιστορία περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο όταν ακούστηκε πως ήθελαν να βιντεοσκοπήσουν κρυφά τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, χωρίς ωστόσο αυτό να διασταυρώνεται τελικά. 

Την ίδια στιγμή, οι δύο δημοσιογράφοι όφειλαν να εξηγήσουν κάτι ακόμη που βρέθηκε στις τσέπες του ενός: μια απόδειξη από το ξενοδοχείο, αξίας 15 δολαρίων, που είχαν χρεώσει όμως στον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργού Επικρατείας, Γιώργο Χριστοφορίδη.

Εκ των υστέρων εξάλλου, κάποιος από τους Έλληνες αστυνομικούς θυμήθηκε ότι είχε δει κάποια προηγούμενη μέρα τα δύο αυτά άτομα να παρακολουθούν την ελληνική αποστολή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, πάντως, στους δύο δημοσιογράφους θα ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι.