current views are: 7

23 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:48

Τηλεοπτικές άδειες: Αλαφούζος και Μαρινάκης κατέθεσαν την πρώτη δόση

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ κατέθεσε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά.

Δημοσίευση 09:48’

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ κατέθεσε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ κατέθεσε πρώτος σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά.

Ακολούθως το μεσημέρι της Παρασκευής και ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκ μέρους της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ κατέθεσε το ποσό των 24,6 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έχουν προθεσμία έως τη Δευτέρα να καταθέσουν την πρώτη δόση του τιμήματος.

Πλέον, απομένουν ο Θοδωρής Κυριακού ο οποίος πρέπει να καταβάλει 25,3 εκατ. ευρώ και ο Ιωάννης Καλογρίτσας ο οποίος θα καταβάλει 17,53 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, όπως έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, όποιος δεν καταβάλλει έγκαιρα τα χρήματα ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό και η άδεια θα περάσει στον επόμενο. 

Την ίδια ώρα, υπάρχει σε εκκρεμότητα και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με τις προσφυγές των καναλιών κατά του διαγωνισμού.

Τα χρήματα μπαίνουν στο κρατικό ταμείο, σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον λογαριασμό του στο Twitter και σημείωσε: «Ακούστηκαν πολλά. Ο διαγωνισμός έγινε, τα χρήματα μπαίνουν στο κρατικό ταμείο».

Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας: 

  • Ο Γιάννης Αλαφούζος, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ), κατέβαλε τίμημα 43,6 εκατ. ευρώ.
  • Ο Θοδωρής Κυριακού, ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, κατέβαλε τίμημα 75,9 εκατ. ευρώ.
  • Ο Ιωάννης Καλογρίτσας, ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.), κατέβαλε τίμημα 52,6 εκατ. ευρώ.
  • Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)., κατέβαλε τίμημα 73,9 εκατ. ευρώ.