Προθεσμία 48 ωρών ζήτησε η πλευρά Καλογρίτσα, προκειμένου να καταθέσει την πρώτη δόση του τιμήματος για την απόκτηση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Ωστόσο, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αρνήθηκε να δώσει την παράταση και πλέον απομένει να δούμε εάν ο Καλογρίτσας καταθέσει εντός της νόμιμης προθεσμίας το ποσό της πρώτης δόσης, που αντιστοιχεί σε 17,5 εκατ. ευρώ. 

Η προθεσμία της ΓΓΕΕ για την καταβολή της πρώτης δόσης είναι έως σήμερα στις 19:00, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Καλογρίτσα αναμένεται να καταθέσει έγγραφο, στο οποίο θα δηλώνει την απόφασή της να αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ:

Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:

«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.


Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο κ. Καλογρίτσας εκπέσει του διαγωνισμού, η τέταρτη άδεια θα περάσει στον πρώτο επιλαχόντα, που είναι ο Ιβάν Σαββίδης με την εταιρεία Dimera Media Ltd. Αν κι εκείνος δεν ανταποκριθεί ακολουθεί ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά.

Πλήρωσε και ο ΑΝΤ1 την πρώτη δόση 

Το ποσό των 25,3 ευρώ κατέθεσε το επιχειρηματικό σχήμα του ομίλου ΑΝΤ1 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ως την πρώτη δόση που του αναλογεί, για την κατοχύρωση της τηλεοπτικής άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος κατέθεσε την δόση ύψους 14.53 εκατ.ευρώ ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ ήδη από την Παρασκευή, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκ μέρους της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ κατέθεσε το ποσό των 24,6 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, όπως έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, όποιος δεν καταβάλλει έγκαιρα τα χρήματα ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό και η άδεια θα περάσει στον επόμενο.

Την ίδια ώρα, υπάρχει σε εκκρεμότητα και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με τις προσφυγές των καναλιών κατά του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας

  • Ο Γιάννης Αλαφούζος, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ), θα καταβάλει συνολικό τίμημα 43,6 εκατ. ευρώ.
  • Ο Θοδωρής Κυριακού, ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, θα καταβάλει τίμημα 75,9 εκατ. ευρώ.
  • Ο Ιωάννης Καλογρίτσας, ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.), θα καταβάλει τίμημα 52,6 εκατ. ευρώ.
  • Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)., θα καταβάλει τίμημα 73,9 εκατ. ευρώ.