Πλήρωσε την πρώτη δόση του τιμήματος για την τηλεοπτική άδεια η εταιρεία DIMERA MEDIA του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι και ο πρώτος επιλαχών μετά την απόσυρση από τον διαγωνισμό της πλευράς Καλογρίτσα. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ, ενώ νωρίτερα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος πόθεν έσχες.

Ο Ιβάν Σαββίδης λοιπόν, έκανε τη δήλωσή του πράξη, καθώς ήδη από την περασμένη Δευτέρα, όταν και αποσύρθηκε η πλευρά Καλογρίτσα είχε δηλώσει έτοιμος ανά πάσα στιγμή να καταβάλει το ποσό της πρώτης δόσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει προσφορά ύψους 61,5 εκατ. ευρώ για την άδεια.

Ως προς το τι μέλλει γενέσθαι, ακόμη παραμένει ανοιχτό το εάν ο κ. Σαββίδης θα συνεργαστεί με κάποιο από τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια, ή θα «χτίσει» από την αρχή έναν καινούργιο δίαυλο. Υπενθυμίζεται ότι σε προχτεσινή δήλωσή του ο επιχειρηματίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τον Alpha.  

Ως προς το επίσημο έγγραφο, η απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου με την οποία ο Σαββίδης ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής της τέταρτης τηλεοπτικής άδειας δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια».​

Διαβάστε την απόφαση της ΓΓΕΕ

Γιατί διεκόπη η ολομέλεια του ΣτΕ

Σε μία παράλληλη εξέλιξη στο μέτωπο των αδειών, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας διεκόπη έπειτα από μία ώρα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Newpost, οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί φάινεται πως ενοχλήθηκαν  από μία άτυπη τοποθέτηση του Προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου καθώς για τους ίδιους  τα θέματα αυτά που έθεσε ο πρόεδρος είναι αυτονόητα .Ιδιαίτερα  με το δεδομένο ότι πρόκειται για ανώτατους λειτουργούς με υψηλό κύρος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν πρόλαβε να εισέλθει ούτε στην εξέταση τυπικών θεμάτων, που παράλληλα είναι ουσιαστικά, όπως για παράδειγμα αν είναι παραδεκτές οι προσφυγές και αν το δικαστήριο μπορεί να μπει στα θέματα ουσίας που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.

Λίγο  μετά την έναρξη της διάσκεψης, υπήρξαν εντάσεις και εκφράστηκαν διαφωνίες επί θεμάτων που σχετίζονται με τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί με αποτέλεσμα τελικώς η διάσκεψη να διακοπεί.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη , τον ορισμό της οποίας ενδέχεται ακόμα και τα μέλη της να το πληροφορηθούν 24 ώρες πριν την έναρξή της.