Κυκλοφορεί αύριο σε όλη τη χώρα η εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Διαβάστε στα «Παραπολιτικά»:

Όλοι εναντίον όλων στην κυβέρνηση

Συντροφικά υπουργικά καρφώματα

Γκρίνιες, ειρωνείες, χλευασμοί και βαριές κουβέντες

Τέσσερις ομάδες στο περιβάλλον του Τσίπρα

Ο ρόλος των Παππά, Τσακαλώτου, Δραγασάκη και Κουμουνδούρου

Ένταση για τις άδειες, τα Θρησκευτικά και τη... σοσιαλδημοκρατία

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο συνέδριο

Τι θα γίνει στον ανασχηματισμό που θα ακολουθήσει

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΛΕΤΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟ

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τους 3

 

ΑΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟΝ… ΣΑΤΑΝΑ – Ο ΦΙΛΗΣ ΕΓΙΝΕ ΝΟΝΟΣ

Υπό το βλέμμα των μητροπολιτών, πιστών και φωτογράφων

 

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Μαύρες μίζες για «ξέπλυμα» στις Μπαχάμες

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

801 σελίδες πρόκλησης από Τσατάνη

 

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ «Π»

«Παγκόσμιο το χρέος για τα Ελγίνεια»

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Ο Καραμανλής βλέπει πτώση της κυβέρνησης

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Προετοιμάζεται για νέες κάλπες μετά τις γιορτές

 

ΕΙΔΙΚΟΥ... ΣΚΟΠΟΥ

Ο Αντ. Σαμαράς «ονειρεύεται» πρωθυπουργία

 

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

«Αδιαφορώ για την ηλικία και τις ρυτίδες»

 

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ στη Γερμανία τον Κυριακίδη

Αφορμή το ΚΕΦΟΜΕΠ

 

Η ΕΦΟΡΙΑ ξετινάζει τον Χατζηγιάννη

Σε βάθος 12ετίας

 

Πολιτικός καφές

•Ο αρραβώνας του μικρομετόχου για τζάμπα άδεια που χάλασε

•Ο πρώην αρχηγός με την πρώην γραμματέα συζούν...

Luxury & Lifestyle

•Ο Μποτέρο, δύο Cohiba και μία τράπεζα

•Ferrari ή Jaguar για την κυρία;

Media

•Η συνάντηση Ιβάν με Βρυώνη για το «Ε»

•Ο Αλαφούζος μετατρέπει τον ΣΚΑΪ σε ψυχαγωγικό

 

Μαζί, super προσφορές για όλους:

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΛΗΡΩΣΗ 50 iPhone 7

Βρείτε ένα από τα 50 τυχερά αυτοκόλλητα και κερδίστε το νέο iPhone 7

 

Αυτό το Σάββατο μέσα στις σελίδες των Παραπολιτικών κρύβονται 50 μαγικά αυτοκόλλητα! Με λίγη τύχη, μπορεί να είστε εσείς ο τυχερός που θα κερδίσει το νέο iPhone 7, το πιο περιζήτητο smartphone της αγοράς!

 

ΒΙΒΛΙΟ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΤΑ ΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Οι αγώνες και οι θυσίες του κλήρου στα χρόνια της κατοχής!

 

Από την ιταλική εισβολή το 1940 και μέχρι την απελευθέρωση το 1944, η Εκκλησία ήταν παρούσα σε όλες τις δύσκολές στιγμές του λαού, οδηγώντας τον στην ελευθερία. Και αν κάποιοι αμφισβήτησαν τη στάση της, υπάρχουν επισήμως καταγεγραμμένα χιλιάδες περιστατικά που αποδεικνύουν ότι και ο κλήρος έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο και στην αντίσταση που εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος αρνήθηκε να υποδεχτεί τους Γερμανούς στην είσοδο της Αθήνας. Και είναι ακριβώς αυτός ο ρόλος που την ανέδειξε σε έναν στέρεο πυλώνα ελευθερίας. Και σήμερα, αυτός ο ρόλος αναδεικνύεται μέσα από γνωστά και άγνωστα ντοκουμέντα που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα και μέσα από ηρωικές πράξεις που ο απλός λαός γνωρίζει καλά και τιμά σε πόλεις και χωριά.

Μαζί, ειδικό αφιέρωμα στον ιερό πόλεμο του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου για τις ταυτότητες και τα δίκαια του ελληνικού λαού!

&

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ & ΤΟΠΩΝΥΜΙΩΝ

Από τον ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΑΠΥΡΟΣ

Σε 6 υπερπολυτελείς τόμους

Αυτό το Σάββατο μη χάσετε τον τέταρτο τόμο

Μια σπάνια έκδοση, απαραίτητη σε κάθε ελληνικό σπίτι που δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!

Ένας θησαυρός ελληνικών επωνύμων και τοπωνυμιών, με χιλιάδες ονόματα-λήμματα που αναλύονται ως προς την προέλευσή τους και συνοδεύονται από πλήθος συναφών ιστορικών και λεξικογραφικών πληροφοριών!

Μια προσφορά υψηλής επιστημονικής και εκπαιδευτικής αξίας, αλλά και κιβωτός εθνικής αυτογνωσίας, καθώς στην ιστορία των ονομάτων του αποτυπώνεται και η ιστορία του ελληνικού έθνους!

Για πρώτη φορά στην ελληνική εκδοτική ιστορία παρουσιάζεται συγκροτημένα και με τέτοια πληρότητα, πέρα από μεμονωμένα δημοσιεύματα και μικρές συλλογές, ο θησαυρός των ελληνικών ονομάτων και τοπωνυμίων, καρπός της εργασίας δεκαετιών ενός από τους κορυφαίους Ελληνες γλωσσολόγους και φιλολόγους του 20ού αιώνα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Δικαίος Β. Βαγιακάκος (1917-2016) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες γλωσσολόγους της Ελλάδας, με πλούσιο ερευνητικό, συγγραφικό και κοινωνικό έργο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1937. Το 1944 εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Συνίζησις και επένθεσις εν τω γλωσσικώ ιδιωμάτι της Μέσα Μάνης». Τη διετία 1951-53 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, στη Σορβόνη και το 1955 έγινε διευθύνων του Ιστορικού Λεξικού της Ελληνικής Γλώσσης της Ακαδημίας Αθηνών, στο οποίο εργαζόταν ήδη από το 1945 ως συντάκτης. Από το 1967 ως το 1980 που συνταξιοδοτήθηκε, υπηρέτησε ως Διευθυντής του Λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών, οργάνωσε πλείστες αποστολές σε περιοχές του ελληνικού χώρου που υπήρχαν ελλειπή στοιχεία και κυρίως συνέταξε πλήρες ερωτηματολόγιο συλλογής γλωσσικού υλικού, το οποίο να καλύπτει όλες τις εκδηλώσεις του βίου και αποτελεί ως σήμερα υποδειγματικό οδηγό για τους συλλογείς.

Ο Δικαίος Βαγιακάκος αρθρογραφούσε στο περιοδικό Ιστορία Εικονογραφημένη του Εκδοτικού Οργανισμού Πάπυρος επί μία τεσσαρακονταετία ανελλιπώς, από την πρώτη έκδοση του περιοδικού τον Ιούλιο του 1968 ώς το 2008. Κάθε μήνα διατηρούσε τη στήλη «Καταγωγή ονομάτων και τοπωνυμίων», και στα πεντακόσια περίπου δημοσιεύματά του έχει αναλύσει την ετυμολογία και την ιστορία χιλιάδων ελληνικών επωνύμων και τοπωνυμίων. Ο Εκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος, θέλοντας να συγκεντρώσει και να προβάλει αυτόν τον πολύτιμο γλωσσικό θησαυρό, ο οποίος συνάμα θα μπορούσε να θεωρηθεί μια κιβωτός εθνικής αυτογνωσίας, πληκτρολόγησε και ψηφιοποίησε το σύνολο των δημοσιευμάτων (σε πολυτονικό σύστημα), ταξινόμησε το υλικό και ετοίμασε ένα μνημειώδες Ιστορικό Λεξικό Ελληνικών Επωνύμων και Τοπωνυμίων, σε 6 τόμους (Τόμοι 1- 4: Επώνυμα. Τόμοι 5-6: Τοπωνύμια).

ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 2 ΕΥΡΩ

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΕ DVD

ΣΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ

Κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα

Ο Σον είναι ένα μικρό, πανέξυπνο πρόβατο, που ζει σε μια παραδοσιακή φάρμα. Παρά το μέγεθός του, δεν ακολουθεί αυτός το κοπάδι, αντιθέτως είναι ο αρχηγός του κοπαδιού και συνήθως το οδηγεί σε τρελές περιπέτειες, διαταράσσοντας την ηρεμία του λιβαδιού! Ο Σον και οι φίλοι του βάζουν πάντα σε μπελάδες το τσομπανόσκυλο Μπίτζερ, που κάνει ό,τι μπορεί για να μην ανακαλύψει ο αγρότης τι γίνεται πίσω από την πλάτη του! Ο Σον το παραδέχεται, βαριέται απλώς να κάθεται και να βοσκά, γι’ αυτό και κάθε μέρα ξεκινάει μια νέα περιπέτεια.

Μη χάσετε το 1ο DVD με 6 ολοκαίνουρια επεισόδια!