Την έντονη δυσαρέσκεια της για τις δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων που καλύπτουν το προσφυγικό ζήτημα σε Λέσβο και Χίο εξέφρασε η ΠΟΕΣΥ.

Άλλοτε δεχόμενοι απειλές και άλλοτε προπηλακισμούς από ακροδεξιά–ρατσιστικά στοιχεία,οι εκπρόσωποι του Τύπου στις προαναφερθείσες περιοχές φαίνεται να έχουν βρει το μπελά τους, κινδυνεύοντας ανά πάσα ώρα και στιγμή από τη δράση ακροδεξιών στοιχείων.  

Μέσω ανακοίνωσης της η ΠΟΕΣΥ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή της στους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι η ατιμωρησία αυτών των στοιχείων τα έχει αποθρασύνει, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνεχώς περιστατικά όπως αυτά που πρόσφατα σημειώθηκαν με προκλήσεις μελών της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η σχετική δίκη, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος δημοκρατικών πολιτών σε άλλα σημεία της χώρας (Ρέθυμνο, κ.λπ).

Η Ομοσπονδία καλεί κάθε συνάδελφο να καταγγείλει όσα τέτοια περιστατικά αντιληφθεί και να συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ενημέρωσης, που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδίσουν τραμπουκισμοί και απειλές.

Επίσης, η ΠΟΕΣΥ καλωσορίζει και χαιρετίζει τις ξένες αντιπροσωπείες αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων, που θα επισκεφτούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου τη χώρα μας, στο πλαίσιο διεθνούς διημέρου της ΚΕΕΡΦΑ.

Τέλος, η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων χαιρετίζει τις φωνές της λογικής που υψώνουν γονείς και μαθητές σε αρκετά σχολεία της χώρας, οι οποίοι δηλώνουν την ευαρέσκειά τους στο να φοιτήσουν μαζί με τα Ελληνόπουλα και τα προσφυγόπουλα.