Στροφή στις νέες τεχνολογίες κάνει η ΕΡΤ, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, αρχίζουν τη Δευτέρα διακασίες προστασίας του υλικού της ΕΡΤ που έχει ανέβει στο Youtube.

Παράλληλα, η ΕΡΤ θα εφαρμόσει σε όλες τις ιστοσελίδες τη φωνητική έκφραση των ειδήσεων, που έχει ήδη αρχίσει στο ert.gr, ενώ είναι ήδη έτοιμος ο διαδικτυακός τόπος με ειδήσεις σε οκτώ γλώσσες. 

Έτοιμοι είναι και οι διαδικτυακοί τόποι με τα αθλητικά και τα μουσικά σύνολα, όπως και οι εφαρμογές της ΕΡΤ για smartphones, όπου θα περιλαμβάνονται όλα, από τη web TV έως τα μουσικά σύνολα.

Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται και διαδικτυακό στούντιο, όπου θα έχουν πρόσβαση πολλοί φορείς, το οποίο δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά με την τηλεόραση.

Στα σκαριά είναι επίσης και εφαρμογή της ΕΡΤ για τις «έξυπνες τηλεοράσεις», ενώ άρχισε η διαδικασία και σε 1,5-2 μήνες το σήμα της ΕΡΤ World θα πάει στον Καναδά.

Ακόμη, η ΕΡΤ ετοιμάζει εκπομπή με θέμα την Υγεία, που θα την παρουσιάζει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης και εκπομπή μαγειρικής.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης, τα περισσότερα από τα παραπάνω ήταν σχεδόν έτοιμα το 2012 και θα παρουσιάζονταν επισήμως, αλλά έπεσε «μαύρο». Ο ίδιος ανακοίνωσε και τη συνέχιση της συνεργασίας με το Euronews, που είχε διακοπεί λόγω του «μαύρου», το BBC και το CNN.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως για τις 51 θέσεις που προκήρυξε η ΕΡΤ, έως τώρα έχει λάβει 850 αιτήσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα.