Κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα η εφημερίδα Παραπολιτικά αύριο.

Διαβάστε αύριο:

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ, ΣΟΚ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Τα μέτρα οδηγούν σε δημοσκοπική κατρακύλα τον ΣΥΡΙΖΑ

•             Παγιώνεται η διαφορά υπέρ της Ν.Δ.

•             Πού πραγματικά βρίσκεται η «ψαλίδα»

•             Συναγερμός στην κυβέρνηση για αντεπίθεση

•             Η στρατηγική της «στόχευσης» του Μητσοτάκη και οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού

•             Το ενδεχόμενο εκλογών, ο ανασχηματισμός και τα μηνύματα από τις ποιοτικές αναλύσεις

•             Γιατί προβλέπουν ακυβερνησία οι ξένες πρεσβείες

•             Τραπεζίτες «βλέπουν» και οικουμενική 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΠΥΘΙΑ»

Παρακολουθούσαν τον Καραμανλή ακόμα και στην Αυστραλία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ «Π»

57.000 ευρώ σε «μπράβους»

Για να φυλάνε το σπίτι του προέδρου της ΔΕΗ

ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Η Εκκλησία, ο Παπαμιμίκος και ο ρόλος του Μουζενίδη

ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS

Και ονόματα πολιτικών που πήραν μίζες

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Ο Μητσοτάκης αποδομεί Τσίπρα στην Αμερική

ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ

Ο Σαμαράς προετοιμάζεται με τον Άδωνι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ένα συνέδριο ισορροπιών και «επιγόνων»

 

ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Ο Στουρνάρας στέλνει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στο σκαμνί

Η ΣΙΑ ΣΤΑ «Π»

«Νομίζαμε οτι θα κερδίζαμε τον πόλεμο»

Μαζί, super προσφορές για όλους:

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 5€

για τα super market Κρητικός!

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 3,5€  - 2€

της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το σούπερ μάρκετ θα σας έρχεται φθηνότερα γιατί τα Παραπολιτικά θα σας κάνουν ΔΩΡΟ 5€ για τις αγορές σας από τα super market Κρητικός!

Τα Παραπολιτικά και η ελληνική αλυσίδα super market Κρητικός

θα σας προσφέρουν ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 5€ για αγορές άνω των 25€ σε πάνω από 100 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα!

Τα Παραπολιτικά σε συνεργασία με την αλυσίδα super market Κρητικός κάνουν δώρο σε όλους τους αναγνώστες μια εκπτωτική δωροεπιταγή αξίας 5€ για τις αγορές τους. Η δωροεπιταγή θα υπάρχει σε κάθε φύλλο της εφημερίδας Παραπολιτικά, είτε στην απλή έκδοση των 2€ είτε σε εκείνη των 3,5€ με όλες τις επιπλέον προσφορές

Οι αναγνώστες θα κόβουν τη δωροεπιταγή και θα την επιδεικνύουν, μαζί με την κάρτα club που κατέχουν, στα ταμεία και των 100 super market Κρητικός που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα! Η χρήση της δωροεπιταγής θα συνεπάγεται την άμεση αφαίρεση του ποσού των 5€  από τον συνολικό λογαριασμό του καταναλωτή, με μόνη προϋπόθεση το καλάθι να περιέχει ψώνια αξίας άνω των 25€.

Σημαντική καινοτομία της προσφοράς μας είναι ότι οι αναγνώστες της εφημερίδας θα μπορούν να επωφεληθούν εξαργυρώνοντας δωροεπιταγές Κρητικός ακόμα και την ίδια μέρα, με μέγιστο όριο εξαργύρωσης 3 δωροεπιταγών μέσα σε μία εβδομάδα.

Παράδειγμα: Με ψώνια αξίας 25€ κερδίζετε 5€, με ψώνια αξίας 50€ κερδίζετε 10€ και με ψώνια αξίας 75€ μπορείτε να κερδίσετε 15€. Δηλαδή κάθε αναγνώστης των Παραπολιτικών για αγορές αξίας 75€ θα πληρώνει μόνο 60€ αν κάνει χρήση και των τριών κουπονιών που δικαιούται, χωρίς φυσικά να είναι υποχρεωτικό. Δηλαδή μπορείτε να πάρετε μόνο μία εφημερίδα των 2€ ή 3,5€ και να χρησιμοποιήστε τη δωροεπιταγή Κρητικός των 5€.

Η νέα αυτή αποκλειστική προσφορά της εφημερίδας Παραπολιτικά, που αφορά όλους τους Έλληνες και κάθε ελληνικό σπίτι, σχεδιάστηκε με βάση το προφίλ της ελληνικής αλυσίδας super market Κρητικός. Με ένα δίκτυο 100 και πλέον καταστημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξαιρετικά χαμηλές τιμές και τεράστια ποικιλία προϊόντων, με τις καλύτερες προσφορές της αγοράς εντός των καταστημάτων, την πιο φιλική προσωπική εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και την καλύτερη ποιότητα στα φρέσκα προϊόντα, τα Παραπολιτικά εξασφαλίζουν ότι η εκπληκτική αυτή προσφορά θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές!

5€ ΔΩΡΟ για όλους λοιπόν, 5€ που θα «ελαφρύνουν» το καλάθι του super market των αναγνωστών μας ΚΑΘΕ εβδομάδα, είναι η μεγάλη προσφορά που έρχεται από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα Παραπολιτικά!

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο αμετανόητος ΠΑΤΤΑΚΟΣ, ΤΟ... ΜΥΣΤΡΙ

ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ  ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο με τις απολογίες των πρωταιτίων, το τέλος τους, καθώς και άγνωστες ιστορίες και ευτράπελα από την περίοδο της δικτατορίας:

•    Ο «αδελφός Στυλιανός» και ο ρόλος του στο Πραξικόπημα

•    Ιλαροτραγικά περιστατικά, σκάνδαλα και σπαρταριστά ανέκδοτα

•    Άγνωστα παρασκήνια και απολογίες από τη «Δίκη των Πρωταιτίων» του Πραξικοπήματος

•    Ήταν τα ισόβια, ισόβια για όλους τους ενόχους;

•    Η ανοιχτή πληγή και απόρρητα στοιχεία από την προδοσία και τον «Φάκελο της Κύπρου»

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ & ΤΟΠΩΝΥΜΙΩΝ

Από τον ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΑΠΥΡΟΣ

Σε 6 υπερπολυτελείς τόμους

Δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία!

Αυτό το Σάββατο μη χάσετε τον έκτο και τελευταίο τόμο με την ερμηνεία, την προέλευση και την επεξήγηση των ελληνικών τοπωνύμιων.

Μια σπάνια έκδοση, απαραίτητη σε κάθε ελληνικό σπίτι που δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!

Ένας θησαυρός ελληνικών επωνύμων και τοπωνυμιών, με χιλιάδες ονόματα-λήμματα που αναλύονται ως προς την προέλευσή τους και συνοδεύονται από πλήθος συναφών ιστορικών και λεξικογραφικών πληροφοριών!

Μια προσφορά υψηλής επιστημονικής και εκπαιδευτικής αξίας, αλλά και κιβωτός εθνικής αυτογνωσίας, καθώς στην ιστορία των ονομάτων του αποτυπώνεται και η ιστορία του ελληνικού έθνους!

Για πρώτη φορά στην ελληνική εκδοτική ιστορία παρουσιάζεται συγκροτημένα και με τέτοια πληρότητα, πέρα από μεμονωμένα δημοσιεύματα και μικρές συλλογές, ο θησαυρός των ελληνικών ονομάτων και τοπωνυμίων, καρπός της εργασίας δεκαετιών ενός από τους κορυφαίους Ελληνες γλωσσολόγους και φιλολόγους του 20ού αιώνα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Δικαίος Β. Βαγιακάκος (1917-2016) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες γλωσσολόγους της Ελλάδας, με πλούσιο ερευνητικό, συγγραφικό και κοινωνικό έργο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1937. Το 1944 εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Συνίζησις και επένθεσις εν τω γλωσσικώ ιδιωμάτι της Μέσα Μάνης». Τη διετία 1951-53 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, στη Σορβόνη και το 1955 έγινε διευθύνων του Ιστορικού Λεξικού της Ελληνικής Γλώσσης της Ακαδημίας Αθηνών, στο οποίο εργαζόταν ήδη από το 1945 ως συντάκτης. Από το 1967 ως το 1980 που συνταξιοδοτήθηκε, υπηρέτησε ως Διευθυντής του Λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών, οργάνωσε πλείστες αποστολές σε περιοχές του ελληνικού χώρου που υπήρχαν ελλειπή στοιχεία και κυρίως συνέταξε πλήρες ερωτηματολόγιο συλλογής γλωσσικού υλικού, το οποίο να καλύπτει όλες τις εκδηλώσεις του βίου και αποτελεί ως σήμερα υποδειγματικό οδηγό για τους συλλογείς.

Ο Δικαίος Βαγιακάκος αρθρογραφούσε στο περιοδικό Ιστορία Εικονογραφημένη του Εκδοτικού Οργανισμού Πάπυρος επί μία τεσσαρακονταετία ανελλιπώς, από την πρώτη έκδοση του περιοδικού τον Ιούλιο του 1968 ώς το 2008. Κάθε μήνα διατηρούσε τη στήλη «Καταγωγή ονομάτων και τοπωνυμίων», και στα πεντακόσια περίπου δημοσιεύματά του έχει αναλύσει την ετυμολογία και την ιστορία χιλιάδων ελληνικών επωνύμων και τοπωνυμίων. Ο Εκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος, θέλοντας να συγκεντρώσει και να προβάλει αυτόν τον πολύτιμο γλωσσικό θησαυρό, ο οποίος συνάμα θα μπορούσε να θεωρηθεί μια κιβωτός εθνικής αυτογνωσίας, πληκτρολόγησε και ψηφιοποίησε το σύνολο των δημοσιευμάτων (σε πολυτονικό σύστημα), ταξινόμησε το υλικό και ετοίμασε ένα μνημειώδες Ιστορικό Λεξικό Ελληνικών Επωνύμων και Τοπωνυμίων, σε 6 τόμους (Τόμοι 1- 4: Επώνυμα. Τόμοι 5-6: Τοπωνύμια).

&

ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 2 ΕΥΡΩ

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΕ DVD

ΣΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ

Κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα

Ο Σον είναι ένα μικρό, πανέξυπνο πρόβατο, που ζει σε μια παραδοσιακή φάρμα. Παρά το μέγεθός του, δεν ακολουθεί αυτός το κοπάδι, αντιθέτως είναι ο αρχηγός του κοπαδιού και συνήθως το οδηγεί σε τρελές περιπέτειες, διαταράσσοντας την ηρεμία του λιβαδιού! Ο Σον και οι φίλοι του βάζουν πάντα σε μπελάδες το τσομπανόσκυλο Μπίτζερ, που κάνει ό,τι μπορεί για να μην ανακαλύψει ο αγρότης τι γίνεται πίσω από την πλάτη του! Ο Σον το παραδέχεται, βαριέται απλώς να κάθεται και να βοσκά, γι’ αυτό και κάθε μέρα ξεκινάει μια νέα περιπέτεια.

Μη χάσετε το τρίτο DVD με 6 ολοκαίνουρια επεισόδια!