Μεγαλειώδης ήταν η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Αλέξανδρος  ο μέγας», που έγινε στη Γενική Γραμματεία Τύπου και που είναι συμπαραγωγή του γαλλικού TV5 Monde και της ΕΡΤ.

Το ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζει την εκπληκτική πορεία του Μεγάλου στρατηλάτη από την Πέλλα ως και την Ινδία, τις μυθικές μάζες του, την αντισυμβατικότητα του χαρακτήρα του, αλλά και ό,τι τον έκανε αιώνιο μύθο στα πέρατα της οικουμένης, παρουσίασε ο πιο γνωστός γάλλος δημοσιογράφος λάτρης της χώρας μας, ο Αρνο Genestine.

Το περίεργο είναι πως την ίδια ώρα που προωθούμε ιστορικά ντοκιμαντέρ και με τη συμβολή της ΕΡΤ έρχεται η περίεργη πρόταση του υπουργού Παιδείας να μη συμπεριλαμβάνονται στα βιβλία της Ιστορίας οι επικές μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Όπως μας έλεγε ο διευθυντής του γαλλόφωνου καναλιού αυτό το ντοκιμαντέρ το είδαν ως τώρα 80.000.000 τηλεθεατές. Του ζητήσαμε να σχολιάσει την σκέψη του υπουργού Παιδιού Παιδείας και τόσο αυτός όσο και άλλοι παράγοντες του γαλλικού καναλιού τόνισαν ´ότι κάτι παράδοξο, παράξενο και αστείο υπάρχει εφόσον αυτή είναι η Ιστορία της Ελλάδας και ο Μέγας Αλέξανδρος ο στρατηλάτης που όμοιος δεν υπήρξε.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο κ. Λεβέντης και πρέπει να πούμε ότι ήταν θαυμαστή όχι μόνο η παραγωγή αλλά και οι εμπεριστατωμένες γνώμες των ιστορικών γι’  αυτή την τεράστια προσωπικότητα, που απασχολεί αιώνες και αιώνες όλη την ανθρωπότητα.