Στις Κάννες βρίσκονται τα στελέχη της τηλεόρασης και κοιτούν την παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιών, αλλά και βλέπουν κυρίως οι καινούργιοι παίχτες τι θα ψωνίσουν.

Ήδη δυο άνθρωποι του Μαρινάκη εθεάθησαν στην αγορά ψάχνοντας για νέα format και ταινίες. Το κανάλι του προέδρου με πιθανότερο όνομα "one" θα βρει τέλος του Νοεμβρίου και στην αρχική θα βασίζεται σε ταινίες και ξένο πρόγραμμα. Η μεγάλη εξόρμηση θα γίνει τον Ιανουάριο. Ήδη τα στελέχη του καναλιού έχασαν την πρώτη μάχη καθώς η συμφωνία με τον Τούρκο επιχειρηματία για το voice και το survivor χάλασε στα χρήματα.

Όμως προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το στήσιμο του καναλιού στην Παιανία και όσα στελέχη του Mega είχαν προχθές το βράδυ συνάντηση μιλούν για ωραίες συνθήκες εργασίας. Η Φρόσω Ράλλη, ο Λοΐζος Ξενουλος, ο Κώστας Σφιχτός, η Έλενα Κατραβά ανήκουν ήδη στο δυναμικό του καναλιού.

Στον τομέα της ψυχαγωγίας συζητείται το όνομα του Σπύρου Παπαδοπούλου για να μεταφέρει εκεί την εκπομπές του στην υγεία μας βρε παιδιά. Για το ενημερωτικό τα πράγματα είναι γνωστά. Ο Δημήτρης Μιχαλέλης εγκαταστάθηκε και στελεχώνει το τμήμα των ειδήσεων. Προχθές το βράδυ στελέχη νέα και παλιά του Mega βγήκαν μια βόλτα και δυο τρεις εξηγούσαν την στρατηγική του νέου μαγαζιού. Σφιχτό μπατζετ και ει δυνατόν δυνατές μεταγραφές.....

Από την άλλη μεριά στο μέτωπο Alpha τα πράγματα είναι λίγο πιο νεφελώδη. Ο κ. Κοντομηνάς μη μπορώντας να πουλήσει τις μετοχές του καναλιού, που τις έχει βάλει ενέχυρο για άλλη του εταιρεία συσκέπτεται διαρκώς. Αν δεν βρεθεί άκρη με το ΣτΕ και όσα περιμένουν το nine είναι έτοιμο να βγάλει σε εμβέλεια Αττικής, το πρόγραμμα ΝΙΝΕ ειδήσεις του Alpha και κάποιες εκπομπές. Με όχημα ένα πλούσιο υλικό όπως είναι δυο τρία σήριαλ όπως "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα" και μπορεί να εξοικονομήσει αρκετά εκατομμύρια τα υπολογίζουν γύρω στα 20. Μια ιδέα είναι να πουλήσει κομματιαστά όσες παραγωγές του ανήκουν σε κανάλια που ενδιαφέρονται με πρώτο το πρόγραμμα της Μενεγάκη αλλά και το Πάμε πακέτο, αν και οι περισσότερες παρουσιάστριες έχουν βάλει τρομερές ασφαλιστικές δικλείδες στα συμβόλαια τους.

Η Αγγελική Νικολούλη είναι στο στόχαστρο των νέων καναλαρχών, αλλά είναι και πολλοί από τα μεγάλα ονόματα που θα κινηθούν αυτοβούλως. Ίσως αν τα στούντιο του Alpha πουληθούν μπορεί να δώσουν μεγάλη οικονομική ανάσα. Αυτά φυσικά θα συμβούν αν και τα πράγματα είναι εξαιρετικά δυσάρεστα για το κανάλι που ακόμα έχει όπλα στη φαρέτρα του.