Στην απομάκρυνση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Σ. Καπακου που απέκτησε και πολιτική διάσταση, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λάμπης Ταγματάρχης με δήλωσή του στο newpost.gr.  

Στο σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την αποπομπή του κ. Καπάκου, τονίζεται το πρώην στέλεχος όχι μόνο υπερέβαινε τις αρμοδιότητές του, αλλά αμφισβητούσε τη δυνατότητα του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ να έχει άποψη, με  βάση τις αρμοδιότητες που του δίνει ο νόμος.

Η δήλωση που μας έκανε ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης είναι ενδεικτική:

Προκαλώ οποιονδήποτε από όσους μετείχαν στις 1.500 συσκέψεις που έκανε ο κ. Καπάκος να πει ότι εγώ παρενέβην η έφερα οποιαδήποτε αντίρρηση σε θέμα του δελτίου. Άλλο όμως αυτό και άλλο να μην έχω άποψη, εκτός αν ήρθα στην ΕΡΤ για να με τρέχουν μόνο στον εισαγγελέα. Δημοσιογράφος είμαι έχω την άποψή μου και μπορώ να πω, ποιος θα πει τις ειδήσεις, αν θα μπει αυτή η εκπομπή εκεί,  η παρακάτω. Προς τι λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ ζήτησε από τον κ. Καπάκο να υποβάλει την παραίτησή του για να μη γίνει απόλυση, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε στο Συμβούλιο πως:

Εγώ δεν παραιτούμαι, να χρεωθείτε την απόφασή μου.

Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να αναρτηθεί στη Διαύγεια η απόφαση του ΔΣ. Για την επίδοση με δικαστικό κλητήρα της απόφασης που προκάλεσε αίσθηση και σχολιάστηκε αρνητικά, η απάντηση του κ. Ταγματάρχη ήταν πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, είναι η συνήθης πρακτική, όταν μάλιστα ο ενδιαφερόμενος αρνείται να εγκαταλείψει το γραφείο του».

Στη θέση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Τσούτσιας. Όσον αφορά το ποιοι θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, προς το παρόν και για βραχύ χρονικό διάστημα, θα εκφωνούνται εναλλάξ.