Με μια αιχμηρή επιστολή προς τη διοίκηση της ΕΡΤ, μετά την απομάκρυνσή του, χαιρετά τους συναδέλφους του στην κρατική τηλεόραση ο πρώην πλέον γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ Σταύρος Καπάκος.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΜΟΡΦΩΘΗΝ ……»

Αγαπητοί συνάδελφοι,               

Επί  17 μήνες δώσαμε μαζί έναν δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα.

Πήραμε την ΕΡΤ από τα συντρίμμια και την κρατήσαμε όρθια.

Κερδίσαμε όλοι μαζί τη μάχη της ενημέρωσης σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της πολυτάραχης περιόδου ( εκλογές – δημοψήφισμα,  επίσκεψη Πάπα, επίσκεψη Πούτιν, διαπραγμάτευση, τρομοκρατικά  χτυπήματα, προσφυγικό, Ολυμπιακοί Αγώνες, Σύνοδοι κορυφής,  ΒΡΕΧΙΤ και άλλα πολλά).

Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι η ΕΡΤ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα γεγονότα και να δώσει με αξιώσεις τη μάχη για πραγματικές ειδήσεις, αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση.

Ελπίζω να αισθανθήκατε όλοι πιο ελεύθεροι από ποτέ αυτή την περίοδο. Γνωρίζετε καλά ότι ήμουν ένας από σας, σας  εκτιμούσα και με εκτιμούσατε. Τα γνωρίζουμε αυτά και τα σεβόμαστε όλοι.

Κρατήστε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ, για ότι πετύχαμε όλοι μαζί κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είμαι βέβαιος ότι θα συναντιόμαστε καθημερινά στην μάχη για την αυτονομία και την αξιοπιστία της ενημέρωσης,  που ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά. Είναι αυτή η αντίληψη που οδήγησε στην επίδοση της αποπομπής μου με δικαστικό κλητήρα και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της «άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες» !

Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων….

Όπως είπε ένας μεγάλος του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού «η συνείδησή μας παραμένει αδιάψευστος κριτής, αρκεί να μην την έχουμε δολοφονήσει» και θέλω να πιστεύω ότι μόνο λίγες γρατσουνιές έχω στη συνείδησή μου.

Άλλοι όμως αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι.

Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές . Καταλαβαινόμαστε τώρα….

Σας  χαιρετώ, δεν σας αποχαιρετώ

Σταύρος Καπάκος

Αιχμηρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Στην απομάκρυνση του κ. Καπάκου αντέδρασε έντονα το ΠΑΣΟΚ. «Η όλη διαδικασία απομάκρυνσης του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Σ. Καπάκου, είναι ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη και συνεχίζει:

Και μάλιστα όταν ο κ. Καπάκος ήταν μια ακραιφνής κομματική επιλογή (Διευθυντής Σύνταξης της Αυγής), κάτι που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Όμως η απομάκρυνσή του ως φαίνεται με «άνωθεν υπόδειξη», προδιαθέτει για το τι ακόμη θα δούμε, όσο τα διαλυτικά φαινόμενα και η λαϊκή αποδοκιμασία προς τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διευρύνονται. Γιατί στόχος είναι η ανενδοίαστη προσπάθεια (με κάθε μέσο) ελέγχου της ενημέρωσης και η με το «έτσι θέλω» προσπάθεια μετατροπής της ΕΡΤ -της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- σε τσιφλίκι του Μαξίμου.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το «ενδιαφέρον» του Μαξίμου για την προώθηση συγκεκριμένων -απολύτως ελεγχόμενων- δημοσιογράφων και στα υπό δημιουργία Κανάλια ορισμένων εκ των «υπερθεματιστών».

Με αυτές τις λογικές το «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις», γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο.

TAGS