current views are: 15

25 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση12:00

«Η ανταλλαγή» με την Αντζελίνα Τζολί: 29 Οκτωβρίου

Μία μητέρα κόντρα σε όλο το σύστημα. Μία αληθινή ιστορία που ξεπερνά τη φαντασία. 

Δημοσίευση 12:00’

Μία μητέρα κόντρα σε όλο το σύστημα. Μία αληθινή ιστορία που ξεπερνά τη φαντασία. 

Μία μητέρα κόντρα σε όλο το σύστημα. Μία αληθινή ιστορία που ξεπερνά τη φαντασία. Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 22.00 ο Alpha προβάλλει τη δραματική ταινία μυστηρίου «Η ανταλλαγή» με την Αντζελίνα Τζολί να περνά μπροστά από τον κινηματογραφικό φακό του Κλιντ Ίστγουντ.

Λος Άντζελες, 1928. Η Κριστίν Κόλινς κάθε πρωί αποχαιρετά τον 9χρονο μοναχογιό της πριν πάει στη δουλειά της περιμένοντας με λαχτάρα να επιστρέψει για να τον πάρει στην αγκαλιά της. Ένα απόγευμα όμως η επιστροφή της δεν θα είναι όπως οι άλλες. Ο μικρός της δε βρίσκεται μέσα στο σπίτι και πανικόβλητη η Κριστίν, διαπιστώνει ότι έχει εξαφανιστεί. Οι έρευνες της αστυνομίας ξεκινούν, χωρίς όμως άμεσο αποτέλεσμα. Τα πράγματα μπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ένα αγόρι εμφανίζεται από το πουθενά και ισχυρίζεται ότι είναι ο γιος της. Η Κριστίν, αν και σε σύγχυση, δεν πείθεται, αλλά δεν έχει και το κουράγιο να τον διώξει. Θα του προσφέρει φιλοξενία, αλλά αποφασίζει να κάνει τις πιέσεις της στην Αστυνομία ακόμα πιο έντονες για τη συνέχιση των ερευνών. Τότε όμως, συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού όλοι προσπαθούν να την πείσουν ότι είναι τρελή και ότι η ζωή της κινδυνεύει. Μόνο ένας ιερέας ακτιβιστής θα σταθεί στο πλάι της και θα τη βοηθήσει να παλέψει ενάντια σε ένα σύστημα, που ο βαθμός της σήψης του και της διαφθοράς του δεν θα αργήσουν να βγουν στην επιφάνεια…

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία από τα αστυνομικά αρχεία του Λος Άντζελες, η ταινία καταπιάνεται με μια υπόθεση απαγωγής, στην οποία η ακατανίκητη επιμονή της μάνας να βρει το παιδί της, οδήγησε στην κατάρρευση ενός ολόκληρου σάπιου συστήματος εξουσίας και διαφθοράς. Η ταινία υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, φωτογραφίας και καλλιτεχνικής διεύθυνσης, όπως επίσης για Χρυσές Σφαίρες και άλλες κινηματογραφικές διακρίσεις.

 

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ (CHANGELING)

Δραματική ταινία μυστηρίου αμερικανικής παραγωγής 2008

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

Σενάριο: Τζ. Μάικλ Στραντζίνσκι

Ηθοποιοί: Αντζελίνα Τζολί, Τζον Μάλκοβιτς, Κολμ Φιόρι, Έιμι Ράιαν