Το σχέδιο που θα σκότωνε τον Χίτλερ. Ο άνθρωπος που θα γλίτωνε τον κόσμο. Τομ Κρουζ: «Επιχείρηση Βαλκυρία».

Η ταινία που ανέδειξε μια πολύ σημαντική ιστορική πτυχή, όχι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, έρχεται στις οθόνες μας την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 23:00, στον Alpha.

Tον Ιούλιο του 1944 ο πόλεμος στην Ευρώπη ανάμεσα στις Συμμαχικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του Άξονα βρίσκεται στην κορύφωσή του. Μια ομάδα Γερμανών αξιωματικών, με αρχηγό τον στρατιωτικό Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ, αποφασίζει να βάλει ένα τέλος στον παραλογισμό. Το σχέδιό τους είναι πολύ συγκεκριμένο: να εξοντώσουν τον Χίτλερ και στη συνέχεια να θέσουν σε εφαρμογή την Επιχείρηση Βαλκυρία, ένα σχέδιο εθνικού συναγερμού, ώστε να περάσει ο έλεγχος των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας στα χέρια τους. Ωστόσο, οι συνωμοσίες, οι προδοσίες, και οι έριδες που θα προκύψουν δεν θα κάνουν το έργο τους όσο εύκολο φαινόταν αρχικά στα χαρτιά. 

O Toμ Κρουζ και ο Μπράιαν Σίνγκερ, δημιουργός των «Χ-Μen» και «Συνήθεις Ύποπτοι», ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το ιστορικό γεγονός της απόπειρας δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ.

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ (VALKYRIE)

Ιστορικό δράμα αμερικανικής και γερμανικής συμπαραγωγής 2008

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ

Σενάριο: Κρίστοφερ ΜακΚουάιρι, Νέιθαν Αλεξάντερ

Ηθοποιοί: Τομ Κρουζ, Κένεθ Μπράνα, Μπιλ Νάι, Τομ Γουίλκινσον, Κάρις Βαν Άουτεν, Τόμας Κρέτσμαν, Τέρενς Σταμπ

Διάρκεια: 107 λεπτά