Η μαγεία δεν είναι εύκολο επάγγελμα. Το αποδεικνύει και ο Νίκολας Κέιτζ, στην ταινία «Υποψήφιος Μάγος» που έρχεται στις οθόνες μας την Κυριακή 30 Οκτωβρίουστις 21:00, σε Α’ τηλεοπτική προβολή, στον Alpha.

Αν και ο Μπαλτάσαρ Μπλέικ είναι ένας κορυφαίος μάγος στο σύγχρονο Μανχάταν, δεν του είναι εύκολο να προστατεύει μόνος του την πόλη από τον Μάξιμ Χόρβατ, αρχηγό της Νέμεσις. Για τον λόγο αυτό, αποφασίζει να προσλάβει ως βοηθό έναν μαθητευόμενο μάγο.
Ο Ντέιβ Στάτλερ, ένας φαινομενικά κοινός θνητός, που όμως διαθέτει κρυφά χαρίσματα, μοιάζει ιδανικός γι’ αυτόν τον ρόλο. Μετά από ένα πρώτο… μάθημα που του δίνει
ο Μπαλτάσαρ, το μάλλον αταίριαστο αυτό δίδυμο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές δυνάμεις, που ελέγχονται από την κακιά μάγισσα Μοργκάνα. Σύντομα όμως, ο Ντέιβ, ως υποψήφιος μάγος θα χρειαστεί όλο το κουράγιο και την εσωτερική δύναμη που διαθέτει, προκειμένου να επιβιώσει από τη δοκιμασία της εκπαίδευσης, να σώσει την πόλη αλλά και να κερδίσει το κορίτσι τού… παραμυθιού, που δεν θα αργήσει να βρεθεί στο δρόμο του…

Μία πρωτοποριακή, επική και ταυτόχρονα κωμική περιπέτεια για έναν μάγο και τον άτυχο μαθητευόμενό του, οι οποίοι καταλήγουν στο επίκεντρο μια αρχαίας διαμάχης ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΓΟΣ (THE SORCERER’S APPRENTICE) 

Περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2010

Σκηνοθεσία: Τζον Τέρτλτομπ,       

Σενάριο: Λόρενς Κόνερ, Μαρκ Ρόζενθαλ, Ματ Λόπεζ, Νταγκ Μιρό, Κάρλο Μπέρναρντ

Ηθοποιοί: Νίκολας Κέιτζ, Μόνικα Μπελούτσι, Άλφρεντ Μολίνα, Τζέι Μπαρούσελ, Τερέζα Πάλμερ, Τόμπυ Κέμπελ