Μας άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους. Μπήκαμε στις ζωές τους. Τους αγαπήσαμε. Είδαμε κάπου ανάμεσά τους έναν από εμάς ή κάποιον από τη δική μας οικογένεια.

Απολαύσαμε τις τρέλες της μαμάς. Μοιραστήκαμε τις ανησυχίες του μπαμπά. Γελάσαμε με τα νεύρα της πεθεράς. Συγκινηθήκαμε με τις ερωτικές απογοητεύσεις των αδελφών. Κρύψαμε τα αθώα μυστικά της νύφης. Ακούσαμε με υπομονή τα ξεσπάσματα του γαμπρού.

Και βεβαίως αναφωνήσαμε: «μα αυτό είναι το… δικό μας σόι!»                                                             

Ο Σάββας, η Λυδία και το… πλήρες σετ των τρομερών συγγενών τους επιστρέφουν δριμύτεροι.

Οι Τριαντάφυλλοι και οι Χαμπέοι έρχονται, για 3η συνεχόμενη χρονιά, για να στρώσουν το οικογενειακό τους τραπέζι με χορταστικές μερίδες γέλιου, για να φάνε, για να «φαγωθούν», για να μαλώσουν, για να αγαπηθούν, μα πάνω απ’ όλα για να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους!

Το πιο αγαπημένο «ΣΟΪ» της ελληνικής τηλεόρασης έρχεται πιο αστείο, πιο απρόβλεπτο, πιο ανατρεπτικό, βρίσκοντας και πάλι μια αφορμή για να κάνει τα βράδια μας ενδιαφέροντα.

 

Απόψε στις 21:00

«Άγραφος νόμος»

Σενάριο: Δήμητρα Τσόλκα

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Ένας νέος νόμος για το συνταξιοδοτικό, που πρόκειται να ψηφιστεί, θέτει στον Βαγγέλη το δίλημμα να συνταξιοδοτηθεί τώρα ή να περιμένει να το κάνει πολλά χρόνια αργότερα. Όλοι είναι σύμφωνοι ότι είναι προτιμότερο να αδράξει την ευκαιρία κι έτσι ο Βαγγέλης μένει σπίτι διαταράσσοντας την καθημερινότητα της Χαρούλας. Παράλληλα, ξεκινάει μία άτυπη κόντρα ανάμεσα στην Λυδία, την Όλγα, την Μπέλα και τον Διονύση για το ποιος θα αναλάβει την διοίκηση της αλυσίδας μπουτίκ κρεάτων, που φυσικά δεν πρόκειται να κλείσει. Τα σχέδια των τεσσάρων αδερφών ανατρέπονται όταν εμφανίζεται ξαφνικά η πέμπτη αδελφή τους από την Γερμανία, δημιουργώντας μια σειρά παρεξηγήσεων που θα τους φέρει όλους στα όριά τους…

 

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

«Τι έκανες στον πόλεμο γιαγιά;»

Σενάριο: Νίκος Μήτσας

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Με αφορμή τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, η Χαρούλα ψάχνει στο παλιό μπαούλο για τις παραδοσιακές στολές που έχει απ’ τη γιαγιά της. Εκεί όμως, βρίσκει και ένα παλιό ημερολόγιο, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε. Όλα θα ήταν φυσιολογικά και νοσταλγικά, αν εκεί δεν ανακάλυπτε τη δράση της γιαγιάς Χαρούλας την περίοδο της Κατοχής. Τι γύρευε σ’ αυτό το «σπίτι» που αναφέρει ότι δούλευε, ποιος ήταν ο μαυραγορίτης που ήθελε να την παντρευτεί και τελικά ο Χίτλερ αυτοκτόνησε ή πέθανε από ένα αθώο ψαροκόκκαλο; Χαμπέοι και Τριαντάφυλλοι ενώνονται σ’ ένα τρελό flash back τον χειμώνα του ’43 που θα ανατρέψει ό,τι ξέραμε έως τώρα για την Ιστορία…

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ρένια Λουιζίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βάσω Λασκαράκη, Μελέτης Ηλίας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σοφία Πανάγου, Σόλων Τσούνης, Γιάννης Δρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Ευθύμης Ζησάκης, Ιωάννα Ασημακοπούλου.

«Το σόι σου»: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21:00, στον Alpha.