current views are: 14

27 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση15:00

«Μις Μαρπλ»: 29 – 30 Οκτωβρίου

Βασισμένη στην ομώνυμη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι​, η σειρά παρουσιάζει τις περιπέτειες της Τζέιν Μαρπλ

Δημοσίευση 15:00’

Βασισμένη στην ομώνυμη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι​, η σειρά παρουσιάζει τις περιπέτειες της Τζέιν Μαρπλ

Βασισμένη στην ομώνυμη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι, η σειρά παρουσιάζει τις περιπέτειες της Τζέιν Μαρπλ, μίας ηλικιωμένης γεροντοκόρης που ζει στο ήσυχο χωριουδάκι Σεντ Μέρι Μιντ. Στις πολλές της επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς σε άλλα χωριά, η Μις Μαρπλ συχνά πέφτει πάνω σε περιπτώσεις μυστηριωδών φόνων και βοηθάει να εξιχνιαστούν. Αν και οι αστυνομικοί  εμφανίζονται πολλές φορές απρόθυμοι να δεχτούν τη βοήθεια της Μις Μαρπλ, η φήμη και οι απαράμιλλες ικανότητές της τελικά τους κερδίζουν.

Στο  ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζούλια Μακένζι.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016, στις 19:00, στην ΕΡΤ1

(Δ΄ κύκλος). Επεισόδιο 1ο: «Ένα άλλοθι για τρία εγκλήματα»

(A pocket full of rye)

Σειρά μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας  2009.

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Πάλμερ.

Σενάριο: Κέβιν Έλιοτ (βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι).

Στο ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζούλια Μακένζι.

Παίζουν επίσης, οι: Ρόουζ Χάνεϊ, Λόρα Χάντοκ, Κένεθ Γκράχαμ, Ρούπερτ Γκρέιβς, Τία Κόλινγκς,  Μάθιου Μακφάντεν, Έντουαρντ Τιούντορ Πόουλ.

Υπόθεση: Όταν η Μις Μαρπλ μαθαίνει για τους θανάτους των Ρεξ Φόρτεσκιου, της νεαρής γυναίκας του Αντέλ και της υπηρέτριάς τους Γκλάντις, οι περιστάσεις της θυμίζουν ένα παιδικό τραγουδάκι και αρχίζει να ερευνά. Το πλουσιόσπιτο φροντίζει η οικονόμος Μέρι Νταβ, αλλά η Μις Μαρπλ γρήγορα καταλαβαίνει ότι είναι διαλυμένο σπίτι. O γιος του Ρεξ, Πέρσιβαλ, προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει την εταιρεία, ενώ παραμελεί τη νεαρή γυναίκα του Τζένιφερ και η έντονη αντιζηλία με τον αδερφό του Λανς αναβιώνει, όταν αυτός επιστρέφει με την αριστοκρατική νέα του σύζυγο Πατ.

Η Μις Μαρπλ αναρωτιέται γιατί η κόρη του Ρεξ, Ελέιν, και η γοητευτική Βίβιαν Ντιμπουά αποφεύγουν να αποκαλύψουν πού βρίσκονταν την ώρα του φόνου και αρχίζει και να καταλαβαίνει τη σημασία που έχουν τα μαυροπούλια, τα οποία εμφανίζονται απρόσμενα.

Mε τον γοητευτικά σκανταλιάρικο τρόπο της, η Μις Μαρπλ μαθαίνει σημαντικά στοιχεία από τους πιστούς υπηρέτες, κύριο και κυρία Κραμπ, τα οποία οδηγούν στη μυστηριώδη κα ΜακΚένζι και την εξαφανισμένη οικογένειά της, που παραμονεύουν στο σκοτεινό παρελθόν του Ρεξ, για να βρει έτσι και το τελευταίο στοιχείο που βοηθάει τη Μις Μαρπλ να καταλάβει τη σημασία του παιδικού τραγουδιού, αλλά και να αποκαλύψει την αλήθεια!

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, στις 19:00

(Ε΄ κύκλος). Επεισόδιο 1ο: «Φόνοι υπό εχεμύθεια» (Pale horse)

Σειρά μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων συμπαραγωγής Αγγλίας-ΗΠΑ 2010.

Σκηνοθεσία: Άντι Χέϊ

Σενάριο: Ράσελ Λούις βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι

Στο ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζούλια Μακένζι.

Παίζουν: Νίκολας Πάρσονς,  Λίντα Μπάρον, Ελίζαμπεθ Ράϊντερ, Τζέϊ Τζέϊ Φιλντ, Νιλ Πίρσον, Τζέισον Μέρελς

Υπόθεση: Ο εφημέριος Γκόρμαν, παλιός φίλος της Μις Μαρπλ,  βρίσκεται άγρια δολοφονημένος λίγο μετά την επίσκεψή του σε μία ετοιμοθάνατη γυναίκα. Λίγο πριν το θάνατό του, καταφέρνει  να στείλει με το ταχυδρομείο στη Μις Μαρπλ έναν κατάλογο με ονόματα και αυτή αποφασίζει να βρει το δολοφόνο του και να αποδώσει δικαιοσύνη. Μία σειρά από στοιχεία  την οδηγεί σε ένα πανδοχείο στην εξοχή, το «Χλωμό Άλογο», και στις ιδιοκτήτριές του, τρεις σύγχρονες «μάγισσες», οι οποίες διατείνονται ότι μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο από απόσταση, με μάγια. Μετά από έναν ακόμα ύποπτο θάνατο, η Μις Μαρπλ μπλέκει σε επικίνδυνες καταστάσεις προκειμένου να λύσει το μυστήριο. Πράγματι τους φόνους προξενούν τα μάγια εξ αποστάσεως, ή κάτι πιο σατανικό κρύβεται πίσω απ΄ αυτό;