current views are: 7

1 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση14:28

Ιερώνυμος κατά Φίλη: Είναι προβληματικός και ασυνεπής – Τι απαντά ο υπουργός

Αντιδράσεις ξεσήκωσε η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην εκπομπή «Ιστορίες», που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 23:15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση 14:28’

Αντιδράσεις ξεσήκωσε η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην εκπομπή «Ιστορίες», που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 23:15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αντιδράσεις ξεσήκωσε η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην εκπομπή «Ιστορίες», που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 23:15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προτού καν προβληθεί. Ο κ. Ιερώνυμος εξαπολύει σφοδρή προσωπική επίθεση στον Νίκο Φίλη, με τον υπουργό να του απαντά σε σκληρό τόνο.

Ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά, μεταξύ άλλων αναφέρεται εκτενώς στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, στον απόηχο της αντιπαράθεσης για το μάθημα των Θρησκευτικών

«Δυστυχώς, και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτή τη φράση, ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί, είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό σαν αρχιεπίσκοπος. Ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του», λέει χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

«Ο τόπος μας προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και τον αποχριστιανισμό. Εκείνοι που δεν το βλέπουν είναι βαθιά νυχτωμένοι», είπε ακόμα ο κ. Ιερώνυμος. 

Φίλης: Δεν θα ακολουθήσω…

Μάλιστα, ήδη ο κ. Φίλης, προτού προβληθεί η συνέντευξη, απάντησε στον κ. Ιερώνυμο, λέγοντας πως «δεν θα ακολουθήσει».

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό…», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Παιδείας και προσθέτει:

Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική.