Κάθομαι εγώ και σκέφτομαι τι είναι αυτό το ξαφνικό κλίμα συναίνεσης που έχει πιάσει τα κόμματα σχετικά με το ΕΣΡ. Ακόμη κι η Νέα Δημοκρατία που τα έχει στυλώσει τα πόδια και ζητάει πρώτα εκλογές και ύστερα μπρέκφαστ, κάπως άρχισε να το πάει το γράμμα. Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ είναι κομπλέ, οι Κεντρώοι θα μπουν στον καλό αγώνα έτσι και δουν ευρύτερη αποδοχή, δεν είμαστε και τόσο μακριά από συμφωνία. Ο λόγος; Όπως πάντα, σε όλες, τις περιπτώσεις, σε κάθε κατάσταση, ο λόγος είναι ο μπερντές. Ο μπερντές των καναλιών για την ακρίβεια!

Συζήταγα με ένα φίλο μου, στέλεχος ιδιωτικού διαύλου, προχθές και τον ρώτησα αν έχουν πάρει πίσω τα λεφτά που δώσανε για την άδεια που κέρδισαν. Και μου απάντησε χαρακτηριστικά:

«Πας καλά; Τι λεφτά να πάρουμε με τέτοια αναμπουμπούλα; Κανείς δεν ξέρει πότε θα μας τα δώσουν πίσω. Κι άμα τα έχουν περάσει σε τίποτα περίεργους κωδικούς του Δημοσίου, πάει καήκαμε. Μαύρα μάτια θα κάνουμε να τα δούμε…»

Και μιλάμε για μύρια έτσι, δεν μιλάμε για φιστίκια. Ακόμη κι ο δόλιος ο Καλογρίτσας έχει να κερδίσει τρία εκατομμυριάκια τώρα που πήγε καλιά του ο διαγωνισμός και δεν κατέπεσε η εγγυητική του. Δεν ξέρω αν εσείς τα πετάτε, αλλά σας διαβεβαιώ ότι οι επιχειρηματίες του τηλεοπτικού χώρου τα θέλουν και τα θέλουν πολύ μάλιστα. Ένας ακόμη λόγος για να περάσουν τα κόμματα σε φάση αγάπες και λουλούδια για το Ραδιοτηλεοπτικό και να αφήσουν στην άκρη τα κλωτσομπουνίδια.