Νέες υποσχέσεις Ψυχάρη για αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις

Απόφαση για απεργία και ρελάνς Ψυχάρη στη Μιχαλακοπούλου. Και μια γενική συνέλευση σήμερα στις 4 το απόγευμα, που μπορεί να κρίνει το μέλλον του ΔΟΛ. Όλα αυτά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μέσα σε κλίμα έντασης και ανησυχίας, με τη φημολογία να πηγαίνει και να έρχεται ανάμεσα στους ορόφους του πάλαι ποτέ κραταιού «συγκροτήματος».

Να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ως χθες δεν είχε γίνει καμία πληρωμή από τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους του ΔΟΛ, με αποτέλεσμα στη συνέλευσή τους να υπάρχει κλίμα αναβρασμού. Μην ξεχνάμε ότι τους οφείλονται τέσσερεις μήνες (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος) και παρά τις διαρκείς υποσχέσεις της ιδιοκτησίας φως δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Οι οποίες υποσχέσεις έλαβαν νέα μορφή με την εξής ανακοίνωση:
Η αποπληρωμή των δεδουλευμένων μηνός Ιουλίου 2016 θα καταβληθεί σε 2 δόσεις ως εξής: το 50% στις 21 Νοεμβρίου 2016 και η εξόφληση στις 30 Νοεμβρίου 2016.
Εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2016 θα καταβληθεί κανονικά το Δώρο Χριστουγέννων στις 21/12/2016 καθώς και η αποπληρωμή μηνός Αυγούστου 2016 σε 2 δόσεις ως εξής: το 50% στις 16 Δεκεμβρίου 2016 και η εξόφληση στις 30 Δεκεμβρίου 2016.
Παραμένει σε ισχύ η δέσμευση της Διοίκησης για πλήρη εξόφληση του συνόλου των υπολειπομένων δεδουλευμένων του 2016, έως το τέλος του μηνός Ιανουαρίου 2017. Οι διαπραγματεύσεις για την κεφαλαιακή ενίσχυση του ΔΟΛ συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επομένων εβδομάδων.

Διαβάστηκε η ανακοίνωση και ακούστηκαν αρκετά από τους εργαζόμενους με πιο ενδιαφέρον το εξής:

«Και στις 14 Οκτωβρίου του 2015, όταν είχαμε κάνει ανάλογη συνέλευση είχε φτάσει ραβασάκι από τη διοίκηση που έλεγε ότι την άλλη μέρα θα πληρωνόμασταν ένα δεκαπενθήμερο και ότι επιστρέφουμε οσονούπω στην κανονικότητα. Και δεν έγινε τίποτα. Τι άλλαξε από τότε ως τώρα;»

Μια ενδιαφέρουσα απορία που δεν απαντήθηκε. Εν τέλει ελήφθη απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση από σήμερα το μεσημέρι ως και το Σάββατο για να μην βγουν τα φύλλα του Σαββατοκύριακου –οι «ναυαρχίδες» δηλαδή του ΔΟΛ.

Η απάντηση της ιδιοκτησίας; Μια καινούρια υπόσχεση! Πριν από λίγο έφτασε καινούρια ανακοίνωση στους εργαζόμενους που υποσχόταν ότι θα πληρωθούν όλο τον Ιούλιο σε μία και μοναδική δόση στις 18 του μηνός. Αν θα το δεχθούν και θα ακυρώσουν τις απεργίες τους, θα το μάθουμε στη σημερινή συνέλευσή τους…