current views are: 6

14 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση15:09

To «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη (εκτενές φωτορεπορτάζ)

Το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη είπαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Δημοσίευση 15:09’

Το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη είπαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη είπαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Ο δημοσιογράφος πάλεψε για πολλούς μήνες με τον καρκίνο καταλήγοντας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε  στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο κεντρικό νεκροταφείο Περιστερίου, ενώ το παρών έδωσαν και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού και φίλος του Γιώργου Γεωργιάδη, Σταύρος Θεοδωράκης, η Σοφία Βολτεψη κ.α

Στον επικήδειο λόγο της, η γγ της ΕΣΗΕΑ, Νανά Νταουντάκη, μίλησε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του εκλιπόντα, με ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του τα τελευταία χρόνια της ανεργίας, μέσα σε μία Ελλάδα της κρίσης, που αλλάζει ραγδαία μέρα με την ημέρα.

Για έναν ακέραιο επαγγελματία δημοσιογράφο, ο οποίος ανατράφηκε στη γη του Περιστερίου και σε αυτήν επιστρέφει να αναπαυθεί, έκανε λόγο ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Τέλος, το μέλος της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, Πόπη Χριστοδουλίδου, σε έναν φορτισμένο συγκινησιακά λόγο, στάθηκε στο ήθος που πρέπει να διέπει τους νεότερους δημοσιογράφους, παίρνοντας παράδειγμα από τον εκλιπόντα.

Στεφάνια έστειλαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, η πρεσβεία της Παλαιστίνης, τηλεοπτικοί σταθμοί, διαδικτυακές πύλες ενημέρωσης, καθώς και δημοσιογράφοι.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία το 1981 και υπήρξε 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής. Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο.

Στη συνέχεια κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού. Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA.

Ήταν από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης. Είχε βραβευθεί επανειλημμένως από το Ίδρυμα Μπότση για τα επιτεύγματά του και είχε δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό αρχείο, που περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις αποστολές του και τα γεγονότα που κάλυψε.