current views are: 10

18 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:04

Mega: 27 χρόνια ως την αγωνία…

Την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι το Mega κλείνει 27 χρόνια ζωής.

Δημοσίευση 13:04’

Την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι το Mega κλείνει 27 χρόνια ζωής.

Την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι το Mega κλείνει 27 χρόνια ζωής.

Μια σχεδόν τραγική συγκυρία να σβήνει κεράκια γενεθλίων ένα κανάλι, που αργοπεθαίνει 7 μήνες από την αδιαλλαξία των μετόχων, των τραπεζών, των κακών χειρισμών και φυσικά της επιθυμίας της Κυβέρνησης.

Ο διακαής πόθος του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει το Mega οδήγησε, εν πολλοίς, στη σημερινή κατάσταση του τηλεοπτικού τοπίου – εν αναμονή της δημοσίευσης στο ΦΕΚ της συγκρότησης του Ραδιοτηλεοπτικού.

Τώρα όμως μιλάμε για το Mega…

Ήταν 20 Νοεμβρίου του 1989, όταν νεαροί οι περισσότεροι πατούσαν το κουμπί της εκκίνησης ενός καναλιού με τεράστια πορεία στα τηλεοπτικά, πολιτικά, αλλά και ψυχαγωγικά πράγματα της χώρας.

Από την ιστορική φωτογραφία, που δημοσιεύει ο Τζώννη Καλημέρης – ο οποίος ανήκε σε αυτή την ομάδα – ως τις σημερινές κινητοποιήσεις, για να απεγκλωβίσει η τράπεζα μισθούς δυο μηνών στους εργαζόμενους, κύλησε πάρα πολύ νερό στο αυλάκι.

Το Mega αποτέλεσε εφαλτήριο εκκίνησης της καριέρας δημοσιογράφων, παραγωγών, ηθοποιιών αλλά και πολλών πολιτικών που ανέβασαν τις μετοχές τους είτε επειδή ευνοήθηκαν είτε επειδή ήταν πολύ συχνά στα δελτία ειδήσεων του καναλιού.

Ακόμα και σημερινούς αρχηγούς κομμάτων εξέθρεψε το Mega. Φυσικά οι περισσότεροι από όλους αυτούς στα τόσα χρόνια ελάχιστα εμφανίστηκαν ή έκαναν μια δήλωση συμπάθειας για το μαρτύριο των εργαζομένων στο κανάλι.

Στόχος μας δεν είναι να αναφέρουμε ονόματα. Το Mega δε χρειάζεται μνημόσυνα. Και αν έκανε και γκάφες, όπως να χάσει τον πόλεμο στον Κόλπο, έκανε και μεγάλες επιτυχίες.

Ψυχαγωγικά, το Mega αποτέλεσε το κανάλι που διάλεξαν οι περισσότεροι τηλεθεατές σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του. Οι άνθρωποι που έκαναν σόου, τα τηλεοπτικά σίριαλ, που παίχτηκαν, ανέδειξαν το κανάλι ως σημείο αναφοράς για γενιές τηλεθεατών που χαϊδευτικά τα λέγαμε ‘Μεγκόπουλα’.

Στο Mega είδαμε την «Αναστασία», το «Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς», τις «Τρεις Χάριτες», τους «Απαράδεκτους», τους «Δυο ξένους», την «Αίθουσα του θρόνου», το «Είσαι το ταίρι μου», τη «Βέρα στο Δεξί» το «50-50» το «Παρά πέντε», «Το νησί», «Δέκα Μικροί Μήτσοι» και δεκάδες αλλά σίριαλ, που έκαναν τη διαφορά και σημείωσαν τεράστια επιτυχία.

Θα επιζήσει το Mega;

Ουδείς γνωρίζει, διότι ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει συνεπώς, τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις των μετόχων του ή την αδιαλλαξία των τραπεζών.

Τώρα με τα καινούρια τηλεοπτικά το ευχόμαστε.

Ήταν και είναι μαγαζί γωνία…..

Ας θυμηθούμε μερικά αξέχαστα στιγμιότυπα. 

 

Δείτε το πρώτο δελτίο του Mega…

 
“Σ’ Αγαπώ μ’ Αγαπάς”
 
“Στο Παρά Πέντε”

 

“Οι Απαράδεκτοι”

 

“Δέκα Μικροί Μήτσοι”

 

Από το αφιέρωμα του Mega για τα 26 χρόνια.