Σε σημείο βρασμού έχουν φθάσει οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ μετά και από τη νέα ντρίμπλα της ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, ενώ ο Σταύρος Ψυχάρης είχε υποσχεθεί εξόφληση ολόκληρου του μισθού Ιουλίου για σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, τελικά πλήρωσε μόνο ένα δεκαπενθήμερο υποσχόμενος ότι θα καταβάλει το άλλο μισό του ποσού στις 22 τρέχοντος.

Μετά και από αυτή την κίνηση, κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσουν απεργιακές διαδικασίες, αλλά εκτιμήθηκε ορθά από την ΕΣΗΕΑ ότι δεν είχε και πολύ νόημα μια κινητοποίηση από την Παρασκευή το απόγευμα. Κι αυτό γιατί το Σαββατιάτικο φύλλο των «Νέων» και το «Βήμα της Κυριακής», οι ναυαρχίδες δηλαδή του ΔΟΛ, είχαν πάρει ήδη την άγουσα για το τυπογραφείο.

Παγωμάρα λοιπόν, καταχνιά και περισυλλογή στη Μιχαλακοπούλου και νέα αναμονή ως την προσεχή Τρίτη για να δούμε αν η ιδιοκτησία θα αποπληρώσει εν τέλει τον μισθό του Ιουλίου. Αν ναι, θα αποφευχθούν, για λίγες μέρες έστω οι αντιδράσεις. Αν όχι, θα πάμε σε απεργία στοχευμένη για τα φύλλα του Σαββατοκύριακου. Και ό,τι γίνει, έγινε…