"Η Κληρονομιά του Μπορν"

Κατασκοπευτικό θρίλερ, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 22:00

σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή από το Star

Δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση του Τζέισον Μπορν στο κινηματογραφικό στερέωμα, ένας εντελώς καινούργιος ήρωας γεννιέται, ένας ακόμα πιο «εξελιγμένος» πράκτορας της CIA, του οποίου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτάται από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει πλέον, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο, που έχει εκπαιδευτεί από το ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν κι επομένως είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός εκτελεστής, αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα, που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις, ιδίως όταν διατάζεται η εξόντωσή του… 

  • Αποτελεί την τέταρτη προσθήκη στη σειρά ταινιών Μπορν, η οποία βασίζεται στα βιβλία του Ρόμπερτ Λάντλαμ. Η τέταρτη ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Έρικ Βαν Λαστμπάντερ.
  • Ο Τόνι Γκίλροϊ υπογράφει το σενάριο αλλά και τη σκηνοθεσία της ταινίας.
  • Με προϋπολογισμό 125.000.000 δολάρια, η ταινία συγκέντρωσε 38,1 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τριήμερο προβολής της στις ΗΠΑ. Οι συνολικές εισπράξεις στο αμερικανικό box office έφτασαν τα 113,2 εκατομμύρια δολάρια και στον υπόλοιπο κόσμο οι εισπράξεις άγγιξαν τα 162,9 εκατομμύρια δολάρια. Παγκοσμίως απέφερε 276,1 εκατομμύρια δολάρια.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Τόνι Γκιλρόι

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Τζέρεμι Ρένερ, Σκοτ Γκλεν, Στέισι Κιτς, Έντουαρντ Νόρτον, Ρέιτσελ Βάις