Ορκίστηκαν σήμερα τα νέα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, οι οποίοι και κάλεσαν το ΕΣΡ να προχωρήσει τάχιστα τις διαδικασίες για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. «Θα συμβάλουμε να εισαχθούν ρυθμίσεις και διοικητικές πρακτικές για να λυθούν τα εκκρεμή προβλήματα» επεσήμανε ο νέος Πρόεδρος Αθανάσιος Κουτρομάνος.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος, ευχαρίστησε τον κ. Βούτση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των νέων μελών του Συμβουλίου. «Βεβαιώνουμε ότι έχουμε πλήρη συνείδηση των ευθυνών μας. Θα συμβάλουμε να εισαχθούν ρυθμίσεις και διοικητικές πρακτικές για να λυθούν τα εκκρεμή προβλήματα. Έχουμε την φιλοδοξία ότι οι ρυθμίσεις μας θα ισχύσουν και στο μέλλον. Υπενθυμίζω ότι τα μέλη του ΕΣΡ έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Συμβούλιο αποτελεί κράτος εν κράτει», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως «αναμένω ατζέντα για ρυθμίσεις και διευκρινίσεις του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Κυρίως να ξεκινήσουν συντόμως οι διαδικασίες για τις συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις των σταθμών εθνικής εμβέλειας, για να κλείσει έτσι ένα πρώτο κεφάλαιο σε μία κανονικότητα που έπρεπε από καιρό να διαμορφωθεί».

«Είμαι 100% σίγουρος πως τα μέλη του ΕΣΡ θα μπορέσουν να αποκρούσουν και να αντιπαρέλθουν όποιες παρεμβάσεις και αν αποτολμηθούν», συνέχισε. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, έκανε λόγο για πολύ σημαντική στιγμή, γιατί όπως είπε, η τελευταία φορά που συγκροτήθηκε το ΕΣΡ ήταν το 2002 «και αυτό αποτυπώνει κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες».

«Μας έκανε και ντρεπόμασταν σε όλη την Ευρώπη το ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης. Η παρούσα σύνθεση [του ΕΣΡ], έχει και δημόσια καλή εικόνα και βαριά βιογραφικά και εγγύηση από μέρους μας για να λύσουμε άμεσα τα όποια προβλήματα», είπε και συνέχισε:

Οι περισσότεροι θα μιλούν για την αδειοδότηση, αλλά να μην ξεχνάμε ότι έχει υποφέρει και το περιεχόμενο [των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων]. Το ΕΣΡ θα είναι το άγρυπνο μάτι της δημοκρατίας για νομιμότητα και καθαρό τοπίο. Είναι κάτι που δικαιούμαστε για να μην διασυρόμαστε στο εξωτερικό, ως η μόνη χώρα δίχως τηλεοπτικές άδειες

Σημειώνεται ότι στην τελετή παράδοσης – παραλαβής δεν παρέστη η απερχόμενη Πρόεδρος Λίνα Αλεξίου. Την τελετή έκανε εκ μέρους του ΕΣΡ ο Γιώργος Στεφανάκης