Όταν η ΕΡΤ προσφεύγει στο Ραδιοτηλεοπτικό για τη Χρυσή Αυγή

Δεν πρόλαβαν να ορκιστούν τα μέλη του νέου Ραδιοτηλεοπτικού κι άρχισαν να φτάνουν στην οδό Αμερικής τα πρώτα «μπαλάκια»! Προεξάρχουσα εδώ η ΕΡΤ, η οποία μετά από τη βροχή αντιδράσεων για την προβολή δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής ζήτησε γνωμοδότηση του ΕΣΡ «επί της δέουσας διαχείρισης του εν λόγω θέματος».

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η δημόσια ραδιοτηλεόραση «υποχρεούται εκ της κείμενης νομοθεσίας περί πολυφωνίας να καλύπτει τη δραστηριότητα όλων ανεξαιρέτως των κοινοβουλευτικών κομμάτων, χωρίς να έχει την οιανδήποτε δυνατότητα παρέμβασης επ’ αυτών»

Και συμπληρώνει ότι το ΕΣΡ είχε, με τις υπ’ αριθμ. 290 και 299/17.09.15 αποφάσεις του,  επιβάλλει στην ΕΡΤ την διοικητική κύρωση της συστάσεως. Γιατί; Διότι «δεν προέβαλε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως επιβάλλει η αρχή της αναλογικής ισότητας».

Εδώ, βεβαίως, προκύπτει μια αντίφαση, όπως σημειώνει η ανακοίνωση. Από τη μία έχουμε το κανονιστικό πλαίσιο του ΕΣΡ και από την άλλη την πρόβλεψη στον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ περί μη προβολής από αυτήν ρητορικής ρατσιστικού ή φυλετικού μίσους.

Φτάνουμε λοιπόν σε κάποιου είδους αδιέξοδο και όταν υπάρχει αδιέξοδο τι κάνουμε στην Ελλάδα; Μα φυσικά πετάμε το «μπαλάκι» σε κάποιον άλλο! Όπως το πετάει τώρα η ΕΡΤ στο ΕΣΡ, μόλις μία ημέρα μετά από την τυπική συγκρότησή του και πριν προλάβει καν να συνεδριάσει για πρώτη φορά…

TAGS