current views are: 31

22 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:08

«Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος»: Α΄ τηλεοπτική προβολή

Ο μύθος λέει ότι η πριγκίπισσα φίλησε τον βάτραχο, εκείνος μεταμορφώθηκε σε έναν όμορφο πρίγκιπα και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! 

Δημοσίευση 10:08’

Ο μύθος λέει ότι η πριγκίπισσα φίλησε τον βάτραχο, εκείνος μεταμορφώθηκε σε έναν όμορφο πρίγκιπα και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! 

Ο μύθος λέει ότι η πριγκίπισσα φίλησε τον βάτραχο, εκείνος μεταμορφώθηκε σε έναν όμορφο πρίγκιπα και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! Τι γίνεται όμως όταν η πριγκίπισσα φιλάει τον βάτραχο και αντί εκείνος να μεταμορφωθεί σε πρίγκιπα, μεταμορφώνεται εκείνη σε βατραχίνα;

Η ιστορία ξεδιπλώνεται την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 21:50. Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος» έρχεται σε Α΄τηλεοπτική προβολή, στον Alpha.

 

Μπορεί ο αληθινός έρωτας να προκύψει από το φιλί ενός… βατράχου; Για μια πριγκίπισσα των παραμυθιών ίσως ναι. Μπορεί όμως να συμβεί και σε μία όμορφη σερβιτόρα από τη Νέα Ορλεάνη των αρχών του 20ου αιώνα, που έχει όνειρα, φιλοδοξίες και διάθεση να τα πραγματοποιήσει. Η Τιάνα θα φιλήσει τον βάτραχο για να απελευθερώσει τον μαγεμένο πρίγκιπα, αλλά το φιλί αυτό μπορεί να έχει άλλες… παρενέργειες. Άλλωστε, ο αληθινός έρωτας περνά πρώτα μέσα από την περιπέτεια! Και τι πιο όμορφο, όταν οι περιπέτειες μπορούν να είναι γεμάτες, όχι μόνο με απρόοπτα, κινδύνους και παράξενα πλάσματα, αλλά και με μουσική και χιούμορ ξεκαρδιστικό!

  • Υποψήφια για 3 Όσκαρ: καλύτερου κινουμένου σχεδίου και δύο υποψηφιότητες για τραγούδι, «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος» σηματοδοτεί την έναρξη αναβίωσης των animated studios της Disney.
  • Μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία, που κατενθουσίασε κοινό και κριτικούς.
  • «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος» είναι μια διασκευή του πασίγνωστου παραμυθιού των Αδελφών Γκριμ «Ο Πρίγκιπας Βάτραχος». Οι δημιουργοί βέβαια έκαναν σημαντικές επεμβάσεις τόσο στην εξέλιξη του μύθου όσο και στο χώρο όπου διαδραματίζεται, μεταφέροντας όλη τη δράση στη Νέα Ορλεάνη. «Αποφασίσαμε ότι η εποχή της τζαζ προσέδιδε ένα στοιχείο νοσταλγίας αλλά και μουσικότητας, που επιπλέον μας επέτρεπε να παίξουμε με τα αρχέτυπα του παραμυθιού» εξηγεί ο ένας από τους δύο σκηνοθέτες, Τζον Μάσκερ. Όσον αφορά στην ιστορία, υπάρχει μια κρίσιμη διαφοροποίηση: όταν η πριγκίπισσα φιλάει το βάτραχο, αντί εκείνος να μεταμορφωθεί σε πρίγκιπα, μεταμορφώνεται εκείνη σε βατραχίνα. Έτσι ξεκινάει μια απίστευτη περιπέτειά τους στους βάλτους της Λουιζιάνα, που τους βρίσκει να αποφεύγουν κυνηγούς βατράχων, να ζητούν βοήθεια από μια 197χρονη μάγισσα και να συναναστρέφονται με ιδιόρρυθμες πυγολαμπίδες και αλιγάτορες».

 

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ (THE PRINCESS AND THE FROG)

Μεταγλωττισμένο

Ταινία κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 2009

Σκηνοθεσία: Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ

Σενάριο: Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ, Ρομπ Έντουαρντς (βασισμένο στην ιστορία της Ελίζαμπεθ Μπέικερ και των αδελφών Γκριμ)

Φωνές μεταγλώττισης: Κατερίνα Τσάβαλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Χρυσούλα Διαβάτη, Σταμάτης Κραουνάκης

(Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Ανίκα Ρόνι Ρόουζ, Μπρούνο Κάμπος, Κιθ Ντέιβιντ, Τζένιφερ Λιούις, Όπρα Γουίνφρεϊ, Τζον Γκούντμαν)

Διάρκεια: 87 λεπτά