MEDIA

«Πύργος Αθηνών»: 31 Δεκεμβρίου

Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου 2016, 17:01 / Ανανεώθηκε 29 Δεκεμβρίου 2016, 14:29
«Πύργος Αθηνών»: 31 Δεκεμβρίου
Facebook Twitter Whatsapp

Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

 

Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

Ο «Πύργος Αθηνών», μας προτείνει τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν ή συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν στην έξοδο για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Τις δράσεις, τα events, τα θεάματα, τη γαστρονομία, τις εκθέσεις, τα περίεργα και τις μοναδικότητες της πόλης, τους χώρους και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις και οτιδήποτε δημιουργείται, κινείται και παίζει στην Αθήνα και ζητάει το χρόνο σου για να τον γεμίσει δημιουργικά και ευχάριστα.

Είναι μία εκπομπή που κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης Αθήνας και είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που ξέρουν να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν τα μυστικά της πόλης πριν αυτά διαδοθούν.

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:30, στην ΕΡΤ2

Εορταστική εκπομπή: «Ταινίες του 2016, Θεατρικά δείπνα μυστηρίου, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Aperitivo»

Πέμπτο ραντεβού με τον «Πύργο Αθηνών» με τη χρονιά να μας αποχαιρετά και τους κριτικούς κινηματογράφου της εκπομπής να βάζουν κάτω τις ταινίες του 2016 και να ξεχωρίζουν τις καλύτερες απ’ αυτές και να εξηγούν γιατί δεν έπρεπε με τίποτα να τις χάσουμε.

Στη συνέχεια, μεταμορφωνόμαστε για ένα βράδυ σε Ηρακλή Πουαρό, για να εξιχνιάσουμε ένα έγκλημα. Τα θεατρικά δείπνα μυστηρίου είναι ένας πρωτότυπος τρόπος να διασκεδάσουμε με την παρέα μας. Βγαίνουμε για φαγητό, βλέπουμε μία παράσταση, αλλά συμμετέχουμε κιόλας σ’ αυτήν. Και όλα αυτά, μ’ ένα εισιτήριο.

Η νέα κινηματογραφική χρονιά αρχίζει με μία από τις πιο πολυαναμενόμενες παραγωγές των τελευταίων χρόνων. Τη «Σιωπή» του Μάρτιν Σκορσέζε. Είναι η  ιστορία δύο Ιησουιτών μοναχών που στην εχθρική απέναντι στον χριστιανισμό Ιαπωνία του 17ου αιώνα αναζητούν τα ίχνη ενός ιεραπόστολου που φημολογείται πως απαρνήθηκε την πίστη του. Ποιος είναι καταλληλότερος να μας μιλήσει για το θέμα από έναν Έλληνα καλβινιστή ιερέα;

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εγκαινίασε πριν από λίγο καιρό, έπειτα από πολλές περιπέτειες, αψιμαχίες και υποσχέσεις, το χώρο των περιοδικών του εκθέσεων στο ισόγειο και το υπόγειο του εμβληματικού κτιρίου του Τάκη Ζενέτου, στο πρώην Εργοστάσιο ΦΙΞ. Η διευθύντρια του Μουσείου, Κατερίνα Κοσκινά, μας ξεναγεί στο Φρούριο των 20.000 τ.μ., όπως η ίδια το αποκαλεί.

Τέλος, δίνουμε απογευματινό ραντεβού σ’ ένα κοκτέιλ-μπαρ για να ξεφορτώσουμε το άγχος της ημέρας, κάνοντας εξάσκηση στο Aperitivo, μία συνήθεια με ιταλικές ρίζες που ανθεί στην Αθήνα κι ανοίγει την όρεξη... για έξοδο, ποτό και τσιμπολόγημα.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Χρήστος Μήτσης, Γιάγκος Αντίοχος, Δέσποινα Ζευκιλή, Άντζελα Σταματιάδου και Χρυσούλα Κυριακοπούλου.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Παραγωγή: Kinemax.