current views are: 5

3 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση15:00

Ξένο ντοκιμαντέρ – Α΄ Τηλεοπτική μετάδοση: «Πόλεις για ερωτευμένους»

Ημερομηνία προβολής: Από την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, έως και την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στις 14:00, στην ΕΡΤ1

 

Δημοσίευση 15:00’

Ημερομηνία προβολής: Από την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, έως και την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στις 14:00, στην ΕΡΤ1

 

Ημερομηνία προβολής: Από την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, έως και την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στις 14:00, στην ΕΡΤ1

 

Ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2015.

Οι πόλεις μας είναι χτισμένες από πέτρα, σμιλεμένες από το πέρασμα του χρόνου, όπου αποκτούν νόημα οι επιχειρήσεις, η πολιτική ή η θρησκεία. Είναι όμως και τα μέρη όπου χτυπούν οι καρδιές. Ταξιδεύουμε σε ολόκληρο τον κόσμο για να γιορτάσουμε τον έρωτα και να δημιουργήσουμε έτσι μια νέα ρομαντική τοπογραφία των πόλεων. Η βόλτα μας θα μας δείξει πώς τα ειδύλλια δημιουργούν το αστικό σύμπαν. Ένα ταξίδι όπου ο έρωτας είναι βασιλιάς είτε είμαστε στο Παρίσι, στο Ρίο ή στο Μεξικό.

 

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, ώρα 14:00

«Παρίσι» (Paris)

Το Παρίσι είναι η εμβληματική πόλη των ερωτευμένων, η πόλη των μποέμ, το τέλειο ντεκόρ για όλους τους ερωτευμένους. Από ολόκληρο τον κόσμο έρχονται για να σφραγίσουν τον έρωτά τους, για πάντα στις γέφυρες και στις αποβάθρες του Σηκουάνα και να βυθιστούν στα πιο όμορφα τοπία της πόλης του φωτός. Στις παρυφές των μνημείων του, το Παρίσι διηγείται τις μεγάλες ιστορίες αλλά και τις άλλες,  τις πιο γλυκές περιπέτειες και τα κρυφά ραντεβού. Άλλωστε, κάτι ξέρουν και οι καλλιτέχνες: δεν υπάρχει πόλη όπου ο έρωτας να τραγουδήθηκε, να ζωγραφίστηκε και να δοξάστηκε περισσότερο.

 

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, ώρα 14:00

«Ρίο» (Rio)

Σε έναν από τους ομορφότερους κόλπους του κόσμου, με τις μυθικές πλαζ και σημεία όπου η θέα σου κόβει την ανάσα, το Ρίο είναι το τέλειο σκηνικό για τον έρωτα. Αν προσθέσει κανείς το φλογερό ταμπεραμέντο των Βραζιλιάνων και το άσβεστο πάθος τους για τη μουσική και το χορό, το κοκτέιλ γίνεται μεθυστικό. Το Ρίο είναι ο ναός του έρωτα σε όλες του τις μορφές γιατί συμπεριλαμβάνει και τον αδηφάγο έρωτα για τη ζωή και την ίδια την πόλη από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, ώρα 14:00

«Μεξικό» (Mexico)

Με την πρώτη ματιά, η πόλη του Μεξικό δεν φαίνεται πολύ ρομαντικός προορισμός. Η πόλη όμως που γέννησε τη σοκολάτα, ρόφημα κατ’ εξοχήν αισθησιακό, μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Και  γιατί στο Μεξικό γεννήθηκαν παθιασμένοι έρωτες, που ο θρύλος τους εμμένει στο χρόνο, αλλά και γιατί οι Μεξικανοί, που πολλές φορές εμφανίζονται ως συντηρητικοί, συχνά βρίσκονται πρωτοπόροι στην εξέλιξη των ηθών στη Λατινική Αμερική, με επίκεντρο την πόλη του Μεξικό. Θα ανακαλύψουμε λοιπόν κρυμμένους θησαυρούς του έρωτα στην πρωτεύουσα των Αζτέκων.