current views are: 4

27 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση15:13

«Γλυκές Αλχημείες»: Η πιο…γλυκιά πλευρά της Αυστραλίας

O Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες» αλλάζουν ήπειρο και μας ταξιδεύουν στην πιο…γλυκιά πλευρά της Αυστραλίας

Δημοσίευση 15:13’

O Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες» αλλάζουν ήπειρο και μας ταξιδεύουν στην πιο…γλυκιά πλευρά της Αυστραλίας

O Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες» αλλάζουν ήπειρο και μας ταξιδεύουν στην πιο…γλυκιά πλευρά της Αυστραλίας.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου  στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αυτό το Σάββατο ο Στέλιος Παρλιάρος μας ξεναγεί στην κοσμοπολίτικη και εντυπωσιακή Μελβούρνη, την τρίτη μεγαλύτερη «ελληνική» πόλη μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, λόγω της τεράστιας και δραστήριας ελληνικής παροικίας της. Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ, καθώς το εργαστήριο της εκπομπής είναι πανέτοιμο για να υποδεχτεί δύο πολύ ξεχωριστούς καλεσμένους. Πρόκειται για τους πολυβραβευμένους σεφ, Γιώργο Καλομπάρη και Χριστόφορο Πέσκια. Μαζί θα μας δείξουν δύο υπέροχες συνταγές: κρέμα καπουτσίνο με πλούσιο αφρόγαλα σε μορφή σαντιγί και αρωματικό μουχαλεμπί, σε τρεις παραλλαγές.

Κρέμα καπουτσίνο, μια συνταγή που θα λατρέψουν αυτοί που αγαπούν τον καφέ! Περιέχει στιγμιαίο καφέ και πλούσια σοκολάτα γάλακτος για βαθιά γεύση και εντυπωσιακό άρωμα. Και επειδή καπουτσίνο χωρίς αφρόγαλα δεν γίνεται, η κρέμα συνδυάζεται με χειροποίητο αφρόγαλα σε μορφή σαντιγί, με φρέσκια βανίλια και λευκή σοκολάτα.

Το δεύτερο γλυκό έρχεται από την παράδοση της Ανατολής και δίνει την ευκαιρία στους τρεις σεφ να εκφράσουν το ταλέντο που έχουν στις… γλυκές αλχημείες! Πρόκειται για το μουχαλεμπί, την υπέροχη γλυκιά κρέμα που δε χρειάζεται παρά ελάχιστα υλικά για να εντυπωσιάσει. Ο Στέλιος την φτιάχνει με ρόφημα σοκολάτας και γαρνίρει με ροδόνερο και ζάχαρη άχνη. Ο Γιώργος Καλομπάρης χρησιμοποιεί γάλα αμυγδάλου και στολίζει με φρεσκοτριμμένη τόνγκα και αμύγδαλα, ενώ ο Χριστόφορος Πέσκιας χρησιμοποιεί απλώς νερό και γαρνίρει με πολτοποιημένα σμέουρα και κομμάτια από ζαχαρωμένο τζίντζερ.

Tέλος, ο Γιώργος Καλομπάρης μας παρουσιάζει από το εργαστήριο του στην Μελβούρνη τη δική του εκδοχή για το μπακλαβά. Ιδιαίτερος και εντυπωσιακός, όπως ακριβώς αρμόζει στον βασιλιά των σιροπιαστών.

Το πιο γλυκό ταξίδι γεύσης και εικόνων μας περιμένει επί της οθόνης!